Kolumne

ponedjeljak, 17. svibnja 2021.

Online predstavljanje knjige Lea Rafolta 'Virus in fabula'


vrijeme: 19.05.2021. 18 h
mjesto: Koprivnica

U srijedu, 19. svibnja, u 18 sati, na YouTube kanalu Knjižnice i čitaonice 'Fran Galović' Koprivnica održat će se predstavljanje knjige Lea Rafolta 'Virus in fabula' koja je dobila nagradu Zvane Črnja za najbolju knjigu eseja u 2020. godini.


Knjiga se izdvaja po aktualnosti i promptnosti reakcije na pandemiju COVID-19, bolest koju izaziva koronavirus. U devet eseja autor interdisciplinarno promišlja o nizu fenomena i subfenomena povezanih s pandemijom i koronavirusom te promjenama u svim aspektima života, globalno i istovremeno. U domaćim relacijama popunjava prazninu još uvijek rijetke kritičke, humanističko-teorijske refleksije onoga što nam se još uvijek događa. Knjigu je objavila nakladnička kuća Meandarmedia iz Zagreba (urednik Branko Čegec).

Leo Rafolt je mladi teatrolog, književni i kulturni teoretičar, svestrani znanstvenik izuzetno zanimljive biografije s doktoratom iz teatrologije, ali i primijenjene kineziologije, sa stručnim usavršavanjima u Japanu i mnogim drugim zemljama svijeta. Autor je sedam knjiga. Nakon Filozofskog fakulteta u Zagrebu trenutno radi kao redoviti profesor na Akademiji za umjetnost i kulturu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Dobitnik je više nagrada za svoj znanstveno-istraživački rad.

Predstavljanje knjige Lea Rafolta „Virus in fabula“ održava se u okviru programa koprivničke Knjižnice „Šetnja kroz Stručno-znanstveni odjel“, ovaj puta na temu pandemije. Bit će to šetnja ne samo kroz ovu knjigu eseja, nego i kroz knjige teoretičara s kojima autor u knjizi polemizira, na koje se referira ili ih komentira, a koje su u prijevodima na hrvatski zastupljena i u fondu koprivničke Knjižnice.

S Leom Rafoltom razgovarat će knjižničari Stručno-znanstvenog odjela dr. sc. Dijana Sabolović-Krajina, knjižničarska savjetnica i dipl. novinar Kristian Ujlaki, viši knjižničar.

Izvor: Culturnet.hr



Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.