Kolumne

četvrtak, 13. svibnja 2021.

Na hrvatskom objavljen roman 'Večernja nelagoda', dobitnik međunarodnog Bookera


vrijeme: 13.05.2021.

Naklada Ljevak objavila je knjigu 'Večernja nelagoda', debitantski roman nizozemske književne senzacije Marieke Lucas Rijneveld koji je autorici donio nagradu Booker International kao najmlađem laureatu u povijesti tog književnog priznanja.

Kako se ističe u najavi, riječ je zanimljivom i dinamičnom autorskom djelu koje potpisuje Vedran Žanko, ujedno i idejni kreator "Šašavaca", šumske četvorke životinjskih prijatelja koji djecu uče o najvažnijim životnim vrijednostima.

Što se dogodi kad se okupe Šašavci Liana, Tara, Roko i Borna u rođendanskoj avanturi?

Magarac Roko smislio je sjajan plan iznenađenja za prijateljicu vjevericu Taru, a u tome mu pomažu vjerni prijatelji lisica Liana i medvjed Borna. Iskusna lisica pomno je isplanirala putovanje, medvjed Borna je sjajan vozač, Roko najbolji u učenju plivanja, a Tara najbolja u pjevanju pjesmica.

"Životinjski likovi u veseloj i razigranoj atmosferi naglašavaju važnost prijateljstva koje može riješiti i najveće životne probleme. U 45 minuta predstave mališane očekuje obilje smijeha, plesa i nezaboravne avanture šumskih prijatelja, a nakon predstave i brojna iznenađenja", stoji u najavi.

Likove utjelovljuju akademski glumci Marin Bukvić, Maja Šivak, Lucija Tandara, Robert Janđel, Marko Dumančić, Lucija Jakupčić, Matea Bardun i Martina Slakoper u alternaciji.

Režiju i tekst potpisuju Marijana Matoković i Lidija Kraljić. Scenografiju je osmislila Irena Kraljić, scenski pokret je oblikovala Tihana Strmečki, za glazbu su odgovorni Dražen i Vedran Žanko, kostime potpisuje Avoltha Design. (Hina)

Izvor:Culturnet.hr


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.