Kolumne

utorak, 16. ožujka 2021.

Novosti iz Male scene – Otvorenje Slušateke Male scene i proslava Međunarodnog dana kazališta za djecu i mlade!

 


Ožujak, mjesec u kojem slave čak tri svjetska dana vezana za kazalište, Mala scena proslavit će velikim novostima! 

Slušateka Male scene

Prošla je godina dana od početka našeg projekta Mala scena online. Preko 150 ispričanih priča i više od pola milijuna pregleda dokazalo nam je da našu publiku osobito zanima pričanje i slušanje priča. Mnogobrojne poruke podrške, zahvale, dječji crteži i snimke, ohrabrili su nas na nastavak čitanja priča kojim želimo potaknuti djecu na maštanje, slušanje i čitanje. Htjeli smo za vas stvoriti platformu koja će pojednostavniti slušanje priča, skratiti vam proces traženja priča i materijala, a također se i potpuno fokusirati na auditivno iskustvo čime djeci pružamo mogućnost uživanja u kvalitetnim, zabavnim i poticajnim aktivnostima bez ekrana. Tako je nastala ideja o Slušateci – audiopričaonici u sklopu koje, osim poznatih bajki i priča, svaki tjedan dodajemo i dvije nove, originalne priče poznatih hrvatskih autorica i autora. Ovaj mjesec za Slušateku piše Jelena Pervan, autorica hit-priča o Mrljeku i Prljeku i osnivačica "Kuće od priča"! 

Također, potaknuti fantastičnim kritikama za našu novu predstavu Sunce djever i Neva Nevičica, tijekom koje naš poznati pijanist i skladatelj Matej Meštrović uživo daje glazbenu podlogu priči, a i sa spoznajom da glazba uvelike utječe da razvoj mašte, kognitivnih sposobnosti i na sâm doživljaj priče, pripremamo i posebnu seriju s pričama Ivane Brlić-Mažuranić! Ove će poznate priče biti ispričane uz originalnu glazbu Mateja Meštrovića što će, vjerujemo, podignuti iskustvo slušanja na višu razinu. 


Kako smo tek na početku života naše Slušateke, tijekom ožujka planiramo svakodnevno dodavati nove priče s idejom da se baza priča širi svakim tjednom novim, originalnim pričama.

Slušateka funkcionira na načelu pretplate, a moguće je odabrati više razina pretplate – svaka razina donosi i posebne pogodnosti kao, recimo, popust na ulaznice za naše predstave!
Za više informacija i pretplatu posjetite web-stranicu Slušateke: www.patreon.com/slusateka

Projekt je putem natječaja, "Programi digitalne prilagodbe i kreiranja novih kulturnih i edukativnih sadržaja" sufinanciralo Ministarstvo kulture i medija RH, na čemu zahvaljujemo. 

Međunarodni dan kazališta za djecu i mlade u Maloj sceni!

Ožujak je mjesec kazališta!

20. ožujka proglašen je Međunarodnim danom kazališta za djecu i mlade.

21. ožujka Međunarodni je dan lutkarstva, a

27. ožujka Svjetski je dan kazališta!

Naše slavlje počinje već 19. ožujka predstavom Sunce djever i Neva Nevičica u izvedbi Buge Marije Šimić u 19 sati. S obzirom na ograničenje mjesta, ostalo je još svega nekoliko ulaznica, ali predstava će se moći gledati i online putem streaminga!

20. ožujka izvodimo predstavu za bebe Priča o kotaču u 10 sati, koja će također biti dostupna za gledanje online uživo

Zaista vjerujemo da je ove godine još važnije slaviti ovaj dan nego inače, jer kako kaže Yvette Hardy, predsjednica ASSITEJ-a (krovnoga svjetskog udruženja kazališta za djecu i mlade): 

"Jer jedno je sigurno, kazalište je potrebnije nego ikada prije. U kazalištu se iznova povezujemo, pravimo mjesta za ozdravljenje i duše, ne samo tijela . Iznova zamišljamo, iznova sređujemo i pružamo otpor. Vraćamo sjećanja i vraćamo članove u našu zajedničku ljudskost. A to omogućuje onaj umjetnik u svima nama.“

Za više informacija, rezervacije i prijavu za online gledanje posjetite našu web-stranicu: www.mala-scena.hr

Vidimo se u kazalištu! Veselimo vam se!

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.