Kolumne

četvrtak, 25. ožujka 2021.

Glazbene poslastice u Maloj sceni uz Martinu Tomčić i nove zvijezde hrvatskoga opernog neba!

Prije više od 25 godina Mala scena napravila je Cvilidretu s gavranove stijene, prvu operu za djecu u novijoj hrvatskoj povijesti čime je pokrenula nove trendove. Naši su operni naslovi uvijek izazivali pozornost javnosti i često omogućili mladim umjetnicima da se predstave hrvatskoj javnosti.

U vremenu krize i koronavirusa izveli smo nekoliko koncerata od kojih je posljednji, onaj za Valentinovo 2021., koji smo prenosili online, imao iznimno veliku gledanost. To nas je potaknulo da krenemo u nove izazove i nove projekte. 

Tijekom ožujka i travnja donosimo vam čak tri glazbene poslastice u kojima ćete zasigurno uživati!

Osim mladih nada hrvatske glazbene scene Valentine Mekovec, Marina Čarga, Dagmar Drechlerove, Buge Marije Šimić te Josipa Čajka, sretni smo i ponosni da smo u Maloj sceni prvi put ugostili i naše sjajne poznate umjetnice Martinu Tomčić i Jelenu Štefanić te prvaka opere HNK-a u Zagrebu Stjepana Franetovića

Ali to još nije sve!

Nakon više od pet godina od premijere opere Amelija ide na ples, u Malu scenu, ravno iz milanske Scale, vraća se i mladi bas, sad već s inozemnom karijerom, Toni Nežić

Stabat Mater Antonína Dvořáka prenosit ćemo putem naše Facebook stranice već

27. ožujka u 19:30! Kao solisti nastupaju Valentina Mekovec – sopran, Martina Tomčić – mezzosopran, Josip Čajko – tenor i Marin Čargo – bariton. 

10. travnja u 19 sati prenosimo veliko djelo G. Verdija Requiem koje će izvesti Jelena Štefanić – sopran, Martina Tomčić – mezzosopran, Stjepan Franetović – tenor i Toni Nežić – bas. 

Krajem travnja moći ćete uživati i u jednoj opernoj izvedbi – Orfej i Euridika C. W. Glucka. Orfeja će pjevati Dagmar Drechslerova, Euridiku Buga Marija Šimić, a Amora Valentina Mekovec

Umjetnički voditelj svih programa je dirigent i profesor Muzičke akademije u Zagrebu Simon Dešpalj, koji, uz Helenu Borović, također i prati umjetnike na klaviru. Program je producirala Buga Marija Šimić, a tehnička podrška je bio Domagoj Klasić. 
Koncerti su dio projekta Mala scena online – Mala opera Male scene, a sufinancirani su natječajem Programi digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja Ministarstva kulture, na čemu zahvaljujemo.

Vjerujemo da i naša publika zahvaljuje jer će upravo zbog ovog natječaja naši koncerti biti – BESPLATNI!

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.