Kolumne

utorak, 9. veljače 2021.

Otvoren književni natječaj za 40. Susret hrvatskih zavičajnih književnikaprijava: 01.04.2021.
Hrvatski sabor kulture objavljuje književni natječaj za 40. Susret hrvatskih zavičajnih književnika koji će biti održan 19. lipnja 2021. Način realizacije ovogodišnjeg Susreta (uživo ili online) bit će objavljen naknadno, ovisno o razvoju okolnosti vezanih uz pandemiju COVID-19. Natječaj je otvoren do 1. travnja 2021.!

Susret hrvatskih zavičajnih književnika književna je manifestacija koja jednom godišnje okuplja zavičajne književne stvaratelje i prezentira njihova najbolja književna ostvarenja.

Cilj Susreta je poticanje i promicanje kvalitetnog književnog stvaralaštva hrvatskih zavičajnih književnika koji pišu hrvatskim jezikom, poticanje i njegovanje svih hrvatskih narječja (kajkavskog, čakavskog i štokavskog), afirmacija zavičajnih književnika i njihovih djela, obogaćivanje hrvatske pisane baštine i razvoj publike.

Prijave na natječaj i pravo sudjelovanja:

• Na Natječaj se mogu prijaviti hrvatski državljani stariji od 15 godina, osim članova Društva hrvatskih književnika ili Hrvatskog društva pisaca, koji su članovi HSK-a (učlanjeni u HSK kao fizičke osobe ili su u članstvu udruga članica HSK-a) te NE-članovi HSK-a koji uplate kotizaciju za sudjelovanje u iznosu 50,00 kn.

Temeljem Statuta Hrvatskog sabora kulture, HSK uz slobodno udružene amatersko kulturno-umjetničke udruge i druge pravne osobe, članstvom okuplja i fizičke osobe koje se bave književnim i/ili likovnim amaterizmom, a godišnja članarina za fizičke osobe iznosi 50,00 kn. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane književne stvaratelje na učlanjenje u Hrvatski sabor kulture.

Za učlanjenje u HSK potrebno je ispunjenu i potpisanu prijavnicu, koju možete preuzeti na dnu stranice (Prijavnica za učlanjenje u HSK), dostaviti Hrvatskom saboru kulture poštom na adresu HSK-a ili e-mailom na prodaja@hrsk.hr. Podatke za uplatu članarine HSK će poslati po primitku prijavnice za učlanjenje.

• Na Natječaj se primaju poetski, prozni i dramski radovi na sva tri hrvatska narječja: kajkavsko, čakavsko i štokavsko.
• Autori poetskih radova na Natječaj mogu poslati do 5 pjesama, poema ili ostalih poetskih oblika.
• Autori proznih radova na Natječaj mogu poslati 1 prozni rad (pripovijetku ili novelu, putopis, esej, ulomak romana ili drugi prozni oblik) do 10 A4 stranica.
• Autori dramskih tekstova na Natječaj mogu poslati jedan rad u cijelosti, bez ograničenja stranica, a rad treba biti napisan prema formalnim zahtjevima drame. *Upute za pisanje dramskih tekstova s primjerom možete pronaći na dnu stranice.

• Jedan autor na Natječaj može poslati radove u sve tri kategorije.
• Radovi koji se šalju na Natječaj ne smiju biti prethodno javno objavljeni (tiskana i digitalna izdanja i mrežne objave), a dramski tekstovi ni objavljeni ni uprizoreni (do objave rezultata Natječaja).
• Radovi iz područja stvaralaštva za djecu ne ulaze u konkurenciju Natječaja
• Svi radovi trebaju biti napisani osobnim računalom ili strojopisom, vlastoručno potpisani i ne vraćaju se autorima poslije vrednovanja.

• Sve radove potrebno je poslati poštom u 3 primjerka na adresu: Hrvatski sabor kulture, Ulica kralja Zvonimira 17, 10 000 Zagreb s naznakom za književni natječaj, najkasnije do 1. travnja 2021.

Više o natječaju možete pronaći na www.hrsk.hr!

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.