Kolumne

srijeda, 30. rujna 2020.

19. Festival europske kratke priče: Luka različitosti 4. – 9. listopada 2020. Rijeka * Zagreb

19. Festival europske kratke priče: Luka različitosti otvaramo u riječkom Exportdrvu, nedjelju, 4. listopada u 19 sati pričama o suputnicima s Aleksandrom Hemonom i Semezdinom Mehmedinovićem!
*
U doba kada je piscima teško posjećivati festivale, FEKP je odlučio posjetiti pisce. Od početka pandemije koronavirusa Aleksandar Hemon i Semezdin Mehmedinović svake se nedjelje susreću na video-chatu jedne od internetskih platformi da bi razgovarali o životu prije i poslije, o knjigama i glazbi, o čitanju i pisanju svijeta. Nakon susreta u Sarajevu i Americi, u pjesmama i prozama, u sjećanjima i jezicima... prijatelji i veličanstveni autori sada susretom otvaraju devetnaesto izdanje Festivala europske kratke priče.


Prije nego im se prišuljamo u chat, prozorčić u Hemona&Mehmedinovića otvara drugi par sjajnih pisaca: Luiza Bouharaoua i Neven Ušumović.
Vidimo se? Vidimo!

 FEKP ostaje odgovoran i naši će programi biti u skladu s preporukama epidemiologa [😷] . Za one koji nisu u blizini Exportdrva u Rijeci i Kinoteke u Zagrebu, tu je FEKP stream [🥳] - sve večernje programe moći ćete pratiti i preko Youtube kanala FEKPHrvatska [➡️https://bit.ly/3i36av7


Elif Shafak, Hanif Kureishi, Aleksandar Hemon, Yann Martel, Irvine Welsh… samo su neke od književnih zvijezda koje će od 4. do 9. listopada gostovati digitalno na riječkim i zagrebačkim pozornicama Festivala europske kratke priče.

Cijeli program potražite ovdje: https://europeanshortstory.org/program-2020/

web: https://europeanshortstory.org

Facebook: europeanshortstory
Instagram: @europeanshortstory
#fekp #fekp2020


Riječki program Festivala europske kratke priče dio je programskog pravca Kuhinja, odnosno projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Programski pravac Kuhinja kroz različita područja kulture bavi se manjinama i migracijama, u pokušaju stvaranja novih, solidarnih prostora društvenosti.

Za više informacija obratite se Lidiji Krvarić, e-mailom na lidija.krvaric@magmedia.hr ili pozivom na +385 91 31 10 440.

 

 


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.