Kolumne

petak, 21. kolovoza 2020.

U Opatiji otkrivena bista ruskog pjesnika Sergeja Jesenjina


Bista znamenitog ruskog pjesnika Sergeja Jesenjina, dar ruskog Veleposlanstva u povodu odlaska Anvara Azimova s dužnosti veleposlanika u Hrvatskoj, u četvrtak je svečano otkrivena u Parku Angiolina, u blizini statue Jesenjinove supruge, plesačice Isadore Duncan.

Bistu, koju je izradio ruski umjetnik koji živi u Hrvatskoj Aleksandr Zvjagin, a postavljena je uz statuu Isadore Duncan, otkrili su gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić i veleposlanik Ruske Federacije u Hrvatskoj Anvar Azimov.

Azimov je rekao da je to simbol dobrih odnosa Rusije prema Hrvatskoj, da Rusiju i Hrvatsku vežu stare veze i povezuju ih slavenski korijeni.

Podsjetio je kako je rusko veleposlanstvo u zadnjih pet godina postavilo šest spomenika u Hrvatskoj, a Jesenjinova bista već je postavljena u Zagrebu. Ova, postavljena u Opatiji, radovat će i ruske turiste, dodao je.

Azimov je izrazio zadovoljstvo suradnjom hrvatske i ruske vlade, hrvatsko-ruskim odnosima te poručio kako je uvjeren da će odnosi Rusije i Hrvatske i dalje biti dobri.

Dujmić je Azimova nazvao osvjedočenim prijateljem Opatije te istaknuo kako mu je drago da je u Opatiji postavljena bista jednog od omiljenih ruskih pjesnika Sergeja Jesenjina u blizini njegove velike ljubavi i supruge, američke plesačice Isadore Dancan, koju se smatra utemeljiteljicom modernog plesa.

Naglasio je da će priča o Jesenjinu i Isadori Duncan, koja je za života posjetila Opatiju, dodatno oplemeniti opatijsku turističku ponudu. (Hina)


Izvor: Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.