Kolumne

srijeda, 26. kolovoza 2020.

Predstavljanje knjige Dunje Kalilić 'Na vrhu ruž'


vrijeme: 27.08.2020. 20 h
mjesto: Split


Zbirka novela 'Na vrhu ruž' nova je knjiga Dunje Kalilić koja će biti predstavljena u četvrtak, 27. kolovoza, u 20 sati na terasi kafića 'Žbirac' (Bačvice).

Na predstavljanju će, uz autoricu, sudjelovati: dr. sc. Hrvojka Mihanović-Salopek, recenzentica i, u ime nakladnika OMH u Splitu, ravnateljica GKMM-a Grozdana Ribičić, urednica.
 
Novele skupljene u ovoj zbirci predstavljaju vrijedni iskorak u suvremenoj hrvatskoj prozi po svom rijetkom i zanimljivom izboru tematizirane građe, a nadasve po osebujnom oblikovanju proznog diskursa koji vjerno reflektira neistražene putove unutarnje ljudske doživljajnosti.
 
(…) Kao što pravi ulazak u nečiju psihu zahtijeva strpljivost, uživljenost i koncentriranost sugovornika: psihologa, svećenika ili samo pouzdanog prijatelja, tako i ovo složeno prozno tkanje zahtijeva snažnu pozornost  čitatelja, koji će se morati iznova vraćati pročitanim tekstovima da bi ih percipirao u njihovom potpunijem značenju. Ali ta će se ustrajnost isplatiti, jer će nas ova proza i u književno-estetskom i u spoznajno-etičkom pogledu obogatiti.
dr. sc. Hrvojka Mihanović-Salopek (iz recenzije)

Izvor: Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.