Kolumne

utorak, 11. kolovoza 2020.

Objavljen roman Julie Quinn 'Živjeli su dugo i sretno'


vrijeme: 10.08.2020.

Nakladnik Mozak knjiga objavio je roman 'suvremene Jane Austin' Julie Quinn, 'Živjeli su dugo i sretno', najnoviji u njezinu popularnom serijalu o obitelji Bridgerton prodanom u SAD-u u 10 milijuna primjeraka po kojemu Netflix snima istoimenu seriju.Julia Quinn sa svojim je neodoljivim naslovima tjednima držala prvo mjesto na listi najprodavanijih romana New York Timesa, a samo u Sjedinjenim Američkim Državama prodala je više od 10 milijuna primjeraka. Zbog nezaboravnih povijesnih romana koji su prevedeni na više od 30 jezika, mnogi je već sada nazivaju suvremenom Jane Austen.

"Jednom davno autorica ljubavnih romana stvorila je obitelj, ali ne bilo koju obitelj. Riječ je o osmero braće i sestara te pripadajućih pridošlica, kćeri i sinova, nećakinja, nećaka, ali i matrona koje sve drže na okupu. To su Bridgertoni: sila prirode više nego obitelj", stoji u najavi.

Na hrvatski su joj jezik do sada prevedeni romani "Deset stvari koje volim kod tebe", "Tajni dnevnici gospođice Mirande Cheveer", "Džentlmenska ponuda", "Vikont koji me volio", "Vojvoda i ja", "Gospodin Bridgerton", "Siru Phillipu s ljubavlju", "Tajna njegova poljupca", "Na putu do vjenčanja" i "Kad je bio grešan".

U prijevodu Matije Janeša Mozaik knjiga objavio je i njen najnoviji roman "Živjeli su dugo i sretno", koji donosi osam uzbudljivih, zavodljivih, smiješnih i srčanih epiloga te dodatnu priču o mudroj i duhovitoj matroni Violet Bridgerton.

Serijal o obitelji Bridgerton Juliji Quinn osigurao joj je mjesto u američkoj "Kući slavnih" u kategoriji spisateljica ljubavne tematike. Serijal je smješten između 1813. i 1827. godine i broji osam nastavaka u kojem svaki donosi priču o jednom od osmero djece pokojnog gospodina Bridgertona: Anthonyja, Benedicta, Colina, Daphne, Eloise, Francesce, Gregoryja, i Hyacinth.

"Ova duhovita, hrabra i pametna obitelj u potrazi je za romantikom, avanturama i ljubavi. Od svjetlucavih plesnih dvorana Mayfaira do aristokratskih palača Park Lanea, serijal otkriva zavodljiv i raskošan svijet prepun zamršenih pravila i dramatične borbe moći gdje nitko nije dovoljno siguran", ističe se u najavi.

Krajem 2020. godine na Netflix stiže istoimena serija temeljena na njezinim najprodavanijim romanima. Snimanje je počelo u srpnju 2019. godine, a ulozi producenta našao se Chris Van Dusen koji je svjetsku slavu stekao nakon što je kao producent radio na seriji "Uvod u anatomiju". Iako još uvijek službenog datuma početka prikazivanja nema, poznato je samo da će ono biti krajem 2020. godine. (Hina)

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.