Kolumne

nedjelja, 19. travnja 2020.

GK Kaštela organizira „Noćno virtualno druženje s knjigom“ u Noći knjige


GK Kaštela organizira „Noćno virtualno druženje s knjigom“ u Noći knjige

Pozivamo sve zaljubljenike u knjigu i čitanje da nam se pridruže u Noći knjige, 23. travnja u 20.30 sati u virtualnom druženju s knjigom u Facebook grupi Kaštelanski književni klub – GKK.

Kako možete sudjelovati? Posudite i pročitajte neku od e-knjiga iz web kataloga Gradske knjižnice Kaštela i preporučite je ostalim članovima Kaštelanskog književnog kluba i tagirajte svoje prijatelje koji nisu članovi GKK te ih izazovite da pročitaju Vašu omiljenu knjigu.

Preporučite svim članovima književnog kluba svoju omiljenu knjigu i izazovite ih, tagirajući ih, da je i oni pročitaju. Pročitajte neku od knjiga koje imate u svom domu i preporučite je ostalim članovima književnog kluba. Pročitajte omiljenu slikovnicu iz djetinjstva ili poslušajte audio knjigu i preporučite je ostalima.

Podijelite s nam naslovnice knjiga koje su Vam promijenile život i gorljivo svima objasnite zbog čega Vam se život promijenio nakon čitanja upravo te knjige.

Podijelite s nama citate, najdraže scene i omiljene dijaloge iz Vaših omiljenih knjiga.

Vaša omiljena knjiga je upravo jedna od onih knjiga koje smo svi morali pročitati za lektiru, a većina Vaših prijatelja je nikada nije pročitala i ne namjeravaju je pročitati i nikako ne mogu shvatiti zašto Vam se upravo ta knjiga sviđa? Objasnite i njima i nama zašto toliko volite baš tu knjigu, a mi ćemo Vama objasniti zašto se nama sviđaju neke knjige koje se našim prijateljima ne sviđaju.

Ukratko, od srca Vas pozivamo na noćno virtualno druženje s knjigama i sa strastvenim knjigoljupcima u četvrtak 23. travnja u 20.00 sati u Facebook grupi Kaštelanski književni klub – Gradska knjižnica Kaštela.

A zašto je poželjno što više čitati?

Većina zaljubljenika u knjige i čitanje kaže kako im je knjiga najbolji lijek protiv osamljenosti i svojevrstan bijeg od stvarnosti. S knjigom nikad nismo sami, jer su s nama brojni junaci iz knjiga s kojima možemo proputovati cijeli svijet iz vlastitog doma.

Većina redovitih strastvenih čitatelja manje podliježu stresu i depresiji od onih koji rijetko čitaju i kažu kako ih čitanje knjiga u mnogo većoj mjeri opušta nego gledanje televizije ili bavljenje različitim tehnološkim aktivnostima.

Dokazano je i kako su odrasli ljudi koji čitaju samo 30 minuta tjedno mnogo zadovoljniji sa svojim životom od onih koji uopće ne čitaju.

I zato, posudite i pročitajte e-knjigu iz web kataloga GKK, pročitajte tiskanu knjigu koju imate u svom domu ili neku od knjiga koje ste odavno željeli pročitati ali niste imali vremena, pročitajte ponovno najdražu slikovnicu iz djetinjstva ili pročitajte omiljenu slikovnicu koju čitate Vašoj djeci prije spavanja ili poslušajte neku od audio knjiga te ih preporučite onima kojima bi čitanje moglo promijeniti život nabolje u sklopu našeg zajedničkog druženja – pridružite nam se svi u Noći knjige na noćnoj virtualnoj fešti knjige.

Radujemo se druženju s brojnim strastvenim knjigoljupcima i svima onima koji će to postati nakon upućenog im izazova u virtualnoj Noći knjige 2020.

#nocknjige  #sknjigomnisiizoliran

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.