četvrtak, 13. veljače 2020.

Miljenka Koštro | 12. veljače u Čitluku predstavljen ljubavni roman „Na proplancima ljubavi“


Ljubavni roman „Na proplancima ljubavi“, prvi takav u Brotnju, autora Emila Raspudića  predstavljen je 12. veljače u Hotelu Brotnjo.


Dva dana prije Valentinova – Dana zaljubljenih, broćanskoj publici roman su predstavili: glavna urednica i recenzentica prof. Jasna Ćorić, recenzent mr. sc. Marko Antonio Brkić, književnica Miljenka Koštro i ator, Emil Raspudić kojemu je ovo jedanaesta knjiga.

Predstavljanju romana „Na proplancima ljubavi“ prethodilo je otvorenje izložbe slika širokobriješke slikarice Anđelke Hrkać.

Emil Raspudić rođen je 1946. godine, u Lipnu. Općina Ljubuški. Kao nastavnik razredne nastave radio je u Vrgorcu i Bijakovićima, a u SŠ dr. fra Slavka Barbarića obnašao je dužnosti profesora, pedagoga, pomoćnika ravnatelja i ravnatelja škole u kojoj je radio do umirovljenja. Već u studentskim danima započeo je s pisanjem i objavljivanjem svojih radova, isprva u pedagoškim časopisima, kasnije i kao recenzent udžbenika i priručnika za osnovne škole te kao autor knjiga o povijesti školstva i knjiga o povijesti sporta.

Ovaj književnik i umirovljeni pedagog, dobitnik je Srebrne povelje Matice hrvatske, Godišnje nagrade Općine Čitluk i brojnih drugih nagrada. Uz navedena područja u svom književnom opusu ima i knjige pjesama i priča za učenike, knjigu koja tematizira život časne sestre Dominike, ali odnedavno i ljubavni roman u vlastitoj nakladi pod naslovom „Na proplancima ljubavi“.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.