Kolumne

srijeda, 16. listopada 2019.

Natječaj za oblikovanje slikovnica / 'Rođeni za čitanje'


prijava: 15.01.2020.

Ministarstvo kulture RH objavilo je Poziv za dostavu ponude za oblikovanje slikovnica u okviru programa 'Rođeni za čitanje'.


U okviru provedbe Nacionalne strategije poticanja čitanja Ministarstvo kulture u suradnji s Ministarstvom zdravstva planira provedbu programa 'Rođeni za čitanje' na nacionalnoj razini. Programom se predviđa osmišljavanje četiriju slikovnica za svako dijete od rođenja do predškolske dobi.
Projekt 'Rođeni za čitanje' pokrenut je u Italiji (Nati per leggere) 1999. godine, a u Hrvatskoj je projekt prvi preuzeo Grad Dubrovnik, gdje se provodi od 2008. godine.


Program će na nacionalnoj razini promicati čitanje od najranije dobi i baviti se predškolskom djecom kao čitateljima. Glavni je cilj programa poučiti roditelje o važnosti čitanja naglas djeci od rođenja s namjerom da djeci čitanje prije svega postane užitak. Učestala druženja između velikih i malih koji dijele iskustvo i radost zajedničkog čitanja pomažu djeci shvatiti da su upravo knjige izvor užitka, a istovremeno im se na zabavan način i bez opterećenja pomaže u svladavanju vještine čitanja koja će olakšati sva druga učenja kroz život i učiniti ih uspješnijima.


Pozivaju se svi zainteresirani gospodarski subjekti (fizičke i pravne osobe, sukladno članku 3. stavku 8. Zakona o javnoj nabavi) na dostavu ponude sukladno uvjetima i zahtjevima navedenim u Pozivu.

Ponuda mora biti zaprimljena u urudžbenom zapisniku Naručitelja najkasnije do 15. siječnja 2020. do 12:00 sati.

Cjeloviti tekst Poziva pročitajte na:

https://www.min-kulture.hr/

Izvor: Culturnet.hr



Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.