Kolumne

utorak, 22. listopada 2019.

CeKaTe | Musical Theatre Workshop Tihane Stmečki


Centar za kulturu Trešnjevka nastoji povezati obrazovanje i kulturu putem izvanučioničkih sadržaja te u studenom donosi jednodnevnu radionicu glazbenog kazališta pod vodstvom mlade uspješne plesačice i koreografkinje s međunarodnom karijerom, Tihane Strmečki. Radionica će se održati 27. listopada od 15:30 do 17 sati na pozornici Centra za kulturu Trešnjevka. Tihana Strmečki, koja je nedavno došla s još jedne Broadwayske edukacije i jedva čeka svoje znanje podijeliti sa zaljubljenicima u kazalište i ples. Radionica koristi zagrijavanje bazirano na jazz – baletnim elementima kako bi se polaznici fizički i psihički pripremili za rad na koordinaciji, snazi, izoliranosti pokreta i fleksibilnosti. Drugi dio radionice fokusiran je na učenje i isplesavanje plesne sekvence. Zadani plesni materijal uvijek je smješten u dramsku situaciju, preuzetu iz klasičnih i suvremenih mjuzikala s Broadwaya. Koreografija izrađuje tehniku, muzikalnost i ekspresivnost svakog polaznika, te potiče unošenje svog karaktera i individualnog izričaja u plesni materijal.

Uz ovu radionicu trenutno se srijedom održava i radionica dramskog pisma "Dramitelj" pod vodstvom dramaturginje Kristine Kegljen.

CEKATE Teatar poziva srednjoškolce i studente na radionicu MUSICAL THEATRE WORKSHOP u srijedu 27.11.2019. od 15:30 do 17:00 sati na pozornici Centra za kulturu Trešnjevka. U sklopu programa “CeKaTe za lokalnu zajednicu” ovaj program se ne naplaćuje, a maksimalan broj sudionika je 30. Prijaviti se možete, do popune radionice, na tnt@cekate.hr.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.