srijeda, 7. kolovoza 2019.

Predstava 'Dijete od pijeska' Anje Ostojić u solinskim Manastirinama


vrijeme: 07.08.2019.
mjesto: Manastirine, Solin

U srijedu, 7. kolovoza u 21:00 sat, u Manastirinama, u sklopu 24. Solinskog kulturnog ljeta, bit će izvedena predstava „Dijete od pijeska“ Anje Ostojić.

Ova glumačko-fizička predstava autorski je projekt nastao kao diplomska ispitna produkcija na Umjetničkoj akademiji u Splitu, pri Odjelu za kazališnu umjetnost, smjer Gluma, pod mentorstvom profesorice Brune Bebić.

Predstava je nastala prema istoimenom romanu marokanskog pisca Tahar Ben Jellouna, nominiranog za Nobelovu nagradu za književnost. Kao i knjiga, predstava se bavi položajem žena u islamskoj kulturi, kritici tradicionalnog islama i marokanskih morala. Dramaturški prilagođen tekst prati najdublje unutarnje emocije i misli jedne žene kojoj je sudbina nametnula život muškarca. Osnovni motiv predstave je sloboda i put koji mora proći jedna žena u islamskoj kulturi da bi bila slobodna. Koristeći glumačke tehnike i kombinirajući ih sa cirkuskim tehnikama - akrobatska tkanina, kontorcionizam - Anja Ostojić prikazuje unutarnje stanje lika koji kroz cijelu predstavu pokušava upoznati samog/samu sebe i odgonetnuti tko je on/ona zapravo?

Predstava je premijerno izvedena 12. veljače 2019. u Amfiteatru Doma mladih u Splitu. Predstava je nagrađena kao najbolja predstava prema glasovima publike na 14. Festivalu internacionalnog studentskog teatra u Beogradu u svibnju 2019. godine.
Predstava je nastala u koprodukciji Umjetničke akademije u Splitu i izvedbenog kolektiva ROOM 100.

Ulaznice po cijeni od 40,00 HRK u prodaji su u Suvenirnici Zvonimir (od ponedjeljka do petka od 8:00 do 20:00) i sat vremena prije početka predstave na ulazu u gledalište.

Opširnije:
https://www.facebook.com/events/466976227231971/

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.