Kolumne

utorak, 27. kolovoza 2019.

7. Večer kaštelanski’ glendi i batudi - večer kaštelanske čakavice


Sedmu Večer kaštelanski’ glendi i batudi Gradska knjižnica Kaštela i ove godine organizira u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta u četvrtak 29. kolovoza u 20.30 sati u Gospojskoj štradi u Kaštel Sućurcu.

U prvom dijelu večeri djeca iz Dramske skupine GKK pod voditeljstvom Marijane Jerkunica izvest će igrokaze “Još u našoj svići jema uja" autorice Renate Dobrić (igraju: Anton Jerkunica i Nevena Kovač) i “Svađa” (igraju: Anja Katalinić, Marijeta Batina i Roko Jerkunica) na tekst bračkog pjesnika Stjepana Pulišelića.

U drugom dijelu večeri kaštelanske glende i batude iz najstariji’ vrimen’ kazivat će Ivica Žegarac – Žuti, dok će kao gosti nastupiti: Danica Bartulović, Željka Blažević, Joško Dadić, Nađan Dumanić, Marijan Grbavac, Dinko Sule i Mladen Vuković. 

U glazbeno-plesnom dijelu programa nastupit će: Lana Rubelj i KUD “Putalj”, dok će stihove kaštelanskog pjesnika Ive Cvitića o 100. obljetnici rođenja kazivati Roko Kraljević.

Scenaristica i redateljica 7. Večeri kaštelanski' glendi i batudi je Renata Dobrić, dok scenografiju potpisuje Anamarija Kelava.

Dođite i prisjetite se kako se u Kaštilima živilo u stara vrimena, uz trud i znoj, radost i tugu, smij i suze, uz glende i batude...


Radujemo se Vašem dolasku!

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.