Kolumne

nedjelja, 2. lipnja 2019.

Andrea Žigić Dolenec


Autpr fotografije: Siniša Sović.
Andrea Žigić Dolenec rođena je u Varaždinu 1966. Diplomirala je politologiju na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i radi kao novinarka u Varaždinu, gdje i živi. Dobitnica je nagrade Foruma 21 Hrvatskog novinarskog društva i 3. nagrade CeKaPe-a 2017. godine za priču Nevidljivi. Sudionica je brojnih književnih natječaja, a njezine pjesme i kratke priče su javno izvođene na recitalima i književnim večerima u Varaždinu, Mariji Bistrici, Karlovcu i Slovenskoj Bistrici te objavljene na književnim portalima, u zbornicima i zbirkama.

Priča Miris života 2011. uvrštena je zajedno s pričama najpoznatijih hrvatskih književnika u zbirku „Ispod stola – Najljepše antikorupcijske priče“ (VBZ), u sklopu projekta Transparency Inernationala Hrvatska.

Priča Noćni rezovi 2014. objavljena je u zbirci „Zagreb Noir“ (Durieux), koja je tiskana i u američkom izdanju (Akashic Books NY). 

Zastupljena je i u zbirci „20+1 Najbolja priča za ljeto“ Brod Knjižare, Zborniku „Dar domovine“ Glasa koncila, Zborniku savremene ljubavne poezije i Zborniku savremenih ljubavnih priča Kreativne radionice Balkan, u zbirci „Paralelni svetovi“  Kluba Reč i glas, zborniku ljubavne poezije s Recitala ljubavne poezije „Željka Boc“…

Sudionica je Međunarodnog festivala krimi/noir književnosti Alibi u Slovenskoj Bistrici.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.