Kolumne

četvrtak, 9. svibnja 2019.

Siniša Matasović vam predstavlja Sonju Smolec

Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak, Rimska 27,
Utorak, 14. svibnja 2019., 18:00 sati

Gošća idućeg izdanja književne tribine 'Siniša Matasović vam predstavlja', u utorak 14. svibnja od 18 sati, je književnica i pjesnikinja iz Velike Gorice Sonja Smolec. Pokretačica je i urednica časopisa za književnost Kvaka, autorica nedavno objavljene novele Ada, kao i autorica više knjiga za djecu i mlade, od kojih su mnoge izvođene i na radiju. Razgovarat će se o brojnim temama vezanima za njezino stvaralaštvo.

Iz životopisa Sonje Smolec:

Rođena je 1953. godine u Puli. Od svoje druge godine živjela je s roditeljima u Zagrebu, a danas živi i stvara u Velikoj Gorici. Piše i objavljuje na hrvatskom i engleskom jeziku. Mnoge pjesme objavljene su joj u domaćim i međunarodnim časopisima i zbirkama poezije. Piše poeziju, kratke priče, novele te romane za djecu i mlade.

Članica je Društva hrvatskih književnika i Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade. Godine 2005. i 2006. bila je urednik časopisa za kulturu i književnost Spark, Velika Gorica.

U rujnu 2009. godine postala je član Svjetske udruge suvremenih pjesnika sa sjedištem u gradu Larisa, Grčka.

Surađuje s domaćim i inozemnim autorima, kako s pjesnicima tako i slikarima. Gostovala je kao gost književnik u knjižnicama i školama diljem Hrvatske.

Priče iz knjige Tajna ima krila (Div i Snježana), dramski su obrađene i izvedene na Prvom programu Radio Zagreba (Obrazovni program), u izvedbi poznatog hrvatskog glumca Pere Kvrgića i članova Dječjeg kazališta iz Zagreba. Priče Renata i Helena emitirao je Hrvatski katolički radio. Povremeno za HRT piše kratke Priče za laku noć.

Poezija i proza prevedene su joj na engleski, španjolski, njemački, makedonski, nizozemski (Dutch) i albanski jezik.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.