Kolumne

utorak, 2. travnja 2019.

Zalogaj poezije | Mario Lovreković


Sisačka udruga za promicanje alternativne i urbane kulture, ugostit će u petak, 5. travnja na svojoj prepoznatljivoj tribini Zalogaj poezije istaknutog petrinjskog književnika i novinskoga urednika Maria Lovrekovića. 

Tribina će se održati u 19.00 sati u Siscia Jazz Clubu (zgrada Malog Kaptola na Šetnici Slave Striegla). Povod okupljanju je Lovrekovićeva nedavno objavljena zbirka pjesama Tanatos. Riječ je o teškoj i mračnoj knjizi u kojoj ljubav i ostale pozitivne teme iskaču na začudnim i neočekivanim mjestima. 

Voditelj tribine je sisački pjesnik Salih Kulović.Iz biografije Maria Lovrekovića:


Mario Lovreković - Lovra (1978.), istaknuti je petrinjski književnik, novinar, urednik na internetskim portalima i pokretač brojnih književnih i kulturnih događanja. Poeziju piše od srednje škole, a nešto kasnije počinje pisati i prozu. Od 2013. godine uređuje i surađuje s mnogim književnim časopisima i portalima: PS-Portal, Helly Cherry, Zvezdani Kolodvor, Afirmator, Metafora, Književnost.org., Kvaka, Black Sheep, Ubiq, ZG-KULT. Bio je član žirija na književnim natječajima, organizirao pjesničke natječaje za PS-Portal i Zvezdani Kolodvor te pjesničke večeri Art Koktel. Do sada je objavio zbirku kratkih priča Tamna strana žasa (izdavač: Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja, 2015.), slikovnicu Slatkica, koju je ilustrirala Ivana Švragulja (izdavač: Udruga Petrinjske staze, Petrinja, 2018.), inače prvu hrvatsku horror slikovnicu za djecu te svježe tiskanu zbirku poezije Tanatos (Redak, Split 2018.). 

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.