Kolumne

ponedjeljak, 21. siječnja 2019.

Natječaj za Nagradu 'Anto Gardaš'


prijava: do 15.03.2019.

Društvo hrvatskih književnika i Društvo hrvatskih književnika - Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski – Osijek raspisuju Natječaj za 13. Hrvatsku književnu nagradu 'Anto Gardaš'. Natjecati se mogu nakladnici i autori/autorice prvih izdanja romana ili zbirki pripovijedaka za djecu i mladež, objavljenih u 2018. godini na hrvatskom jeziku.

Za Nagradu se mogu natjecati nakladnici i autori/autorice knjiga objavljenih prvi put 2018. na hrvatskom književnom jeziku.

Na natječaj treba poslati tri primjerka knjige, na adresu: DHK, 10000  Zagreb, Trg bana Jelačića 7/I, s naznakom – za Nagradu “Anto Gardaš“, do 15. ožujka 2019.

Prosudbeno povjerenstvo, sastavljeno od tri istaknuta hrvatska književnika ili znanstvenika za djecu i mladež, objavit će do kraja travnja 2019. odluku o užem izboru za dobitnika Nagrade, a dobitnika/dobitnicu 21. svibnja 2019.

Rezultati natječaja bit će objavljeni u dnevnim novinama, književnim listovima te u elektronskim medijima.
Nagrada dobitniku bit će uručena na posebnoj svečanosti u Osijeku, 21. svibnja 2019.
 
Godišnju Hrvatsku književnu nagradu “Anto Gardaš“ za najbolji roman ili zbirku pripovijedaka za djecu i mladež utemeljili su Društvo hrvatskih književnika Zagreb i DHK – Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski.
Stalni pokrovitelji nagrade su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Osijek i Osječko-baranjska županija.

www.dhk.hr

Izvor;Culturet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.