Kolumne

četvrtak, 1. studenoga 2018.

Raspisan natječaj za Nagradu Ivan Goran Kovačić


prijava: 01.12.2018.
url: http://www.igk.hr/

Studentsko kulturno-umjetničko društvo Ivan Goran Kovačić raspisalo je natječaj za Nagradu Ivan Goran Kovačić za najbolju pjesničku zbirku u dvogodišnjem razdoblju, čiji će dobitnik biti objavljen uoči pjesničke manifestacije Goranovo proljeće u ožujku 2019. godine.

Za nagradu mogu konkurirati knjige objavljene u razdoblju od 1. studenog 2016. do 31. listopada 2018. godine.

Knjige se u tri primjerka šalju na adresu SKUD Ivan Goran Kovačić, Opatovina 11, 10 000 Zagreb, s napomenom "Za Nagradu Ivan Goran Kovačić".

Knjige je na naznačenu adresu moguće i osobno dostaviti, radnim danom od 9 do 15 sati. Rok za slanje je 1. prosinca.

Žiri koji radi u sastavu Tonko Maroević, Dorta Jagić i Branislav Oblučar proglasit će pet finalista do 20. veljače 2019., a dobitnik Nagrade Ivan Goran Kovačić bit će proglašen uoči međunarodnog pjesničkog festivala Goranovo proljeće, čije će otvorenje biti u Zagrebu 20. ožujka 2019.

Nagrada Ivan Goran Kovačić sastoji se od novčanog dijela u iznosu 10 tisuća kuna, plakete i rada akademskog kipara Igora Rufa. Nagrada se dodjeljuje za najbolju izvornu pjesničku zbirku tiskanu u dvogodišnjem razdoblju čije su prvo izdanje objavili nakladnici registrirani u RH i koja nije posredovana prijevodom.

Za nagradu mogu konkurirati i pjesničke knjige izvorno napisane i tiskane na hrvatskom jeziku kod registriranih nakladnika, bez obzira na mjesto objavljivanja. Nagrada se dodjeljuje naizmjenično s dodjelom nagrade Goranov vijenac za izniman doprinos hrvatskoj poeziji.

Knjige aktualnih članova Odbora Goranovog proljeća ne mogu biti predložene za dodjelu nagrade, a isto se odnosi i na izdanja SKUD-a Ivan Goran Kovačić.

Izvor: Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.