Kolumne

četvrtak, 5. srpnja 2018.

Predstavljene priče iz škole kreativnog pisanja Milene Benini



Uzela je jednog miša, zažmirila i koncentrirala se da ne povrati od gađenja koje je u njoj budilo migoljenje tog stvorenja među prstima. Lijevom rukom čvrsto ga je držala, a palcem i kažiprstom desne ruke je napipala nogu koju je snažnim i brzim pokretom potegnula. Otvorila je oči... - to je odlomak iz priče Ivane Dragaš, jedne od polaznica škole kreativnog pisanja Knjižnog kluba Cekate koju vodi iskusna poznavateljica žanrovske literature, teoretičarka književnosti i prevoditeljica Milena Benini.

Svoje priče na završetku sezone ove godine predstavilo je pet polaznica - Romina Bengez, Vedrana Kvas, Nena Blažević, Ivana Dragaš i Morana Gotić. Kako kaže Milena Benini, vrlo je ponosna na mlade autorice, jer prošlogodišnje polaznice već osvjajaju nagrade na književnim natječajima, a slični uspjesi očekuju se i od ovogodišnjih. Njezine riječi potvrdilo je pet autorica sa svojim čvrstim, zrelim pričama različitih stilova i tema.

Romina Bengez, organizatorica programa CeKaTea, i sama polaznica radionice, predstavila se dinamičnim dijalozima u priči o odnosu sredovječnog para. Odnosi su tema i priča Vedrane Kvas i Morane Gotić, dok je Nena Blažević za temu izabrala odnos prema hrani i osamljenosti, koju je duhovito obradila. Ivana Dragaš, koja je svojom pričom o kidanju malih miševa šokirala publiku, izjavila je da su teme koje bira i inače slične - pomalo gadljive.

Kako kaže organizatorica Romina Bengez, radionice kreativnog pisanja nastavljaju se i sljedeće godine radom s dosadašnjim polaznicama i uključivanjem novih. U radionice kreativnog pisanja uključuju se polaznice svih dobi koje žele ostvariti ili pak usavršiti svoj dar pisanja, imaginacije i kreacije. Sasvim slučajno, sve su dosad bile polaznice, iako nije isključeno da će u sljedećim sezonama među njima biti i polaznika. 

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.