Kolumne

četvrtak, 5. srpnja 2018.

Darko Balaš | Ratnik s dušom 17


Oči ti sjaje vječnom vatrom, zapaljenom u samim kovačnicama svevišnjeg. U njima je odraz duše što je neugasiva, beskonačna, kao i svjetlost zvijezda iznad tebe. Stvoreni ste zajedno, stvoreni ste jednom te istom ljubavi, koja čini čaroliju postojanja. Daljine i vrijeme ne postoje, samo iluzija kako su razdvojeni jedno od drugog. Jer niti jedna daljina ne može pobijediti vrijeme kada ju odlučiš svladati, a niti jedno vrijeme ne može ugasiti duljinu kojom putuje tvoja misija. Ljubav! Zauvijek samo ljubav!

Sumnja je vladala zimom poput sjene koja vreba na svaki pogrešan korak, dvojba je okovala tvoju volju i gotovo je ugasila. No, kao i svaka sjena, rasplinula se poput mjehura od sapunice pod svjetlošću istine. Istine kako nakon svake zime neumitno dolazi proljeće, a nakon svake sumnje hranjene strahom, dolazi svjetlo pročišćenja. Jer bez zime ne bi postojalo proljeća, a bez sumnje ne bi postojalo hrabrosti i spoznaje.

Osjećaš na licu blago milovanje vjetra promjene i znaš kako je ona neumitna; kao izmjena dana i noći, pogrešne staze i puta ovjenčanog lovorom. Sjena je došla, sjena je vladala! No, sjena je prošla....

Ustani ratniče, ustani jači no ikada prije, život te pozdravlja svojom pjesmom pobjede, jer život ne može nestati zauvijek, život ne može ne pronaći pravi put, život ne može pogriješiti. Može te samo povesti smjerom koji se u prvi mah čini preteškim. No, smjerom kojim se usuđuju samo oni najhrabriji, samo oni koji znaju kako je on iluzija. Nema pogrešnog smjera, samo onoga koji ti ponekad i nesvjesno odabereš. I koji je za tebe uvijek najbolji. Koliko god se činio stranputicom.

Udahni zrak duboko u pluća i osjeti snagu volje koja poput plime kola tvojim opet sigurnim tijelom i koja tjera krv kroz žile sve jačim plamenom vjere. Vjere kako se sve može promijeniti. Brzinom misli! A svaka misao moćnija je od tisuću mačeva leda koji su do maloprije probadali tvoje srce oštricama od straha. Jedna jedina misao dovoljna je kako bi promijenila cijeli svijet. Jedna jedina neuništiva misao kako možeš promijeniti sve što poželiš. Kada god to poželiš! Kao što je stvoritelj u jednoj misli eksplodirao i u jednoj misli stvorio i zvijezde i tebe i ljubav.

Znaš to! Osjećaš to! Možeš to! Ti si ratnik s dušom...

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.