Kolumne

utorak, 6. ožujka 2018.

Zaklada „Terra Tolis“ Tolisa | Natječaj za dodjelu Književne nagrade “fra Martin Nedić”



Želeći sačuvati sjećanje na život i djelovanje prvoga ilirca iz Bosne fra Martina Nedića (Tolisa, 1. travnja 1810. – 26. svibnja 1895.) Upravni odbor Zaklade “Terra Tolis” raspisuje NATJEČAJ za dodjelu Književne nagrade „FRA MARTIN NEDIĆ“

Na natječaj se mogu prijaviti književnici koji su objavili književno-umjetničko djelo od početka 2017. do 1. travnja 2018. godine.

Nagrada se sastoji od plakete i novčanoga iznosa, a bit će uručena na književnoj večeri u okviru manifestacije „Dani Tolise“ početkom lipnja 2018. godine. Natječaj je otvoren od 9. siječnja do 1. travnja 2018. godine. Detaljnije obavijesti o tijeku i rezultatima natječaja autori mogu pročitati na internetskoj stranici www.tolisa.info.

Autori, uz svoju kućnu i e-mail adresu te kraći životopis, trebaju poslati četiri primjerka knjige na adresu Zaklade:

Zaklada „Terra Tolis“, Ul. Ive Andrića 23A, 76272 Tolisa, Bosna i Hercegovina

ili na adresu: Vinko Pejić, Kozjačka 85, 31000 Osijek, Republika Hrvatska.

2 komentara :

Ante Matić kaže...

Propozicije za nagradu su nezgodne. Nije lako poslati 4 primjerka knjige iz Hrvatske u Tolisu, platiti skupu poštarinu i plus 4 knjige. Ako bih ja poslao moj roman Bog i drugovi (150 kuna) i izvisio, onda je to jako ružna stvar za ozbiljna i dobra pisca. Moja 4 romana dođu 600 kuna i plus poštarina 100 kuna, to je 700 kuna. Ako ne dobijem nagradu, što je vrlo vjerojatno, jer sve ide po babi i stričevima, ja bih bio prava budala koja baca svoje knjige u kune u vjetar.Mislim da ste pretjerali s knjigama. Dosta je da žiri ima jednu ili dvije knjige.Četiri knjige, vala mašala! Mislim da se moj pokojni prijatelj Ambro Marošević okreće u grobu što radite oko te književne nagrade. Mogu se knjige poslat u Tolisu,a mogu i u Osijek. Od pisaca pravite Buridanove magarce! E jebaji ga, pajdo kako kažu u nekim krajevima moje rodne Bosne.

NG kaže...

Kada će se objaviti rezultati Natječaja?

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.