Kolumne

subota, 17. veljače 2018.

Nikola Bulajić | Izgubljeni bog


U davna vremena, vrhovni bog  Zeus imao je sina, boga rata. Potajno je dobio još jednog sina, Airesa. On je bio bog neba.

Bog  Zeus ga je odbacio tvrdeći da nije njegov sin  i poslao ga je među ljude . Aires pun bjesa i ljutnje se zakleo Zeusu da će ga uništiti. Počeo je kovati plan da sagradi svoju vojsku nalik ljudskoj, ali puno jaču od njih. Počeo je skupljati sastojke. Prikupio je: zemlju,vodu i grančicu masline, a od neba je uzeo: zvjezde, oblake i malo sunca. Falio mu je samo jedan sastojak: Čovjek koji je dovoljno hrabar i pošten da prizna svoju pogrešku, da u sebi ima ljubavi i razumijevanja. Znao je da će takvog čovjeka teško naći.

Tražio je i tražio i baš kad je htio odustati dogodilo se nešto čudesno. Naišao je na predivnu ženu. Zvala se Angeles. Kada su se bolje upoznali i kad je Aires uvidio da joj može vjerovati ispričao joj je svoj plan,a li se Angeles samo slatko nasmijala i rekla mu da je smiješan. Aires je istovremeno bio ljut i sretan, paklen i hladan, razuman i nerazuman. Zato što se zaljubio u nju. To je bio smrtni grijeh za bogove, ali Aires se nije obazirao na to. Pitao ju je osjeća li  nešto prema njemu. Sramežljivo je priznala. Nedugo nakon toga su se počeli dešavati ratovi,  za svaki njigov poljubac je počinjao novi rat.

Nakon njihova poljupca, Angeles mu je počela vjerovati. Molila ga je da odustane od svog plana i da ostane s njom. On je odbijao i odbijao sve dok se nisu posvađali. Za svaki njihov ljutit uzvik pukao je grom. Aires je otišao od Angeles i suprostavio se Zeusu. Zeus je skupio svoju vojsku, a Aires svoju i tada je započela bitka. Bilo je očigledno da će Aires izgubiti, ali nastavio se boriti. Kada je Zeus izdao završnu naredbu, Aires je pao i umro.

U trenutku njegove smrti, zemlja je eruptirala i uništila sve na sebi. Bilo je potrebno milijun godina da se ohladi i počne nov život.  Aires je nestao u pepelu, a i dan danas se traže njegovi ostatci.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.