Kolumne

utorak, 16. siječnja 2018.

Natječaj za dodjelu Nagrade 'Iso Velikanović' za 2017.


Raspisan je Natječaj za dodjelu Nagrade 'Iso Velikanović' za 2017. godinu. Prijedlozi se primaju do 16. veljače 2018. Nagrada je ustanovljena 2005. godine kao priznanje Ministarstva kulture za najbolja ostvarenja u području prevođenja književnih djela.


Na temelju odredbe točke 5. Odluke o Nagradi „Iso Velikanović“ („Narodne novine“, broj 82/05, 120/14 i 21/17) Odbor Nagrade „Iso Velikanović“ raspisuje

Natječaj za dodjelu Nagrade „Iso Velikanović“ za 2017. godinu

1. Nagrada „Iso Velikanović“ dodjeljuje se kao nagrada Ministarstva kulture za najbolja ostvarenja u području prevodilaštva u Republici Hrvatskoj.
2. Nagrada se dodjeljuje kao:

2.1. godišnja nagrada za najbolji prijevod objavljen u protekloj godini
2.2. nagrada za životno djelo istaknutim prevoditeljima koji su svojim prevoditeljskim radom obilježili vrijeme u kojem su djelovali i čiji rad čini zaokruženu cjelinu, a njihova djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Republike Hrvatske.

3. Prijedloge za dodjelu Nagrade „Iso Velikanović“ mogu podnijeti građani, udruge građana, ustanove, trgovačka društva, tijela državne vlasti, tijela lokalne i područne (regionalne) samouprave, vjerske zajednice i druge osobe.

Prijedlog za svakoga kandidata treba sadržavati:

1. životopis i bibliografiju kandidata
2. stručnu recenziju prijevoda i primjerak knjige ako se kandidat predlaže za godišnju nagradu ili obrazloženje uz napomenu ako se kandidat predlaže za nagradu za životno djelo.

Prijedlozi se dostavljaju u urudžbeni ured Ministarstva kulture, Zagreb, Runjaninova 2, s naznakom: prijedlog za Nagradu „Iso Velikanović“.

Rok za dostavu dokumentacije jest 16. veljače 2018.

www.min-kulture.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.