Kolumne

srijeda, 22. studenoga 2017.

Istaknuta švedska dječja književnica Jujja Wieslander idući tjedan u Zagrebu


vrijeme: 28.11.2017.

Cijenjena švedska dječja književnica Jujja Wieslander gostovat će sljedeći tjedan u Zagrebu, gdje će u sklopu dječjeg književnog projekta "Mala slova" u organizaciji Knjižare Ljevak u utorak 28. studenoga predstaviti novu seriju svojih slikovnica prevedenih na hrvatski jezik. 

Kako se ističe u najavi, u doba velikih izazova za nakladništvo, kada su knjige sve skuplje a čitanje i kupovina knjige postaje luksuz, projekt "Mala slova" osmišljen je kao mjesto susreta najmlađih čitatelja i njihovih omiljenih autora, s ciljem poticanja čitanja najmlađih članova društva.

"U vjeri da se od djece može učiniti buduće čitatelje i ljubitelje knjiga, a samim time i svjesne i savjesne građane razvijenog kritičkog mišljenja, Knjižara smatra da je usađivanje navike čitanja od najranije dobi jedina garancija za opstanak kulture i očuvanje nacionalne baštine jednoga društva. Ljubav koja se rađa prema knjizi u dječjoj dobi ostaje tijekom cijeloga života i u direktnoj je vezi s razvijem cjelokupnog društva i njegovih humanističkih vrijednosti", stoji u najavi.

Tako će Knjižara u utorak 28. studenoga ugostiti Wieslander, cijenjenu švedsku spisateljicu za djecu, autoricu svjetski poznatog serijala slikovnica o pametnoj i živahnoj kravici Mami Mu, za koje je ilustracije napravio slavni švedski ilustrator Sven Nordqvist.

Njezine su slikovnice do sada prevedene na 30 jezika te su sjajno prihvaćene od strane kritike i najmlađih čitatelja.

Slikovnice "Mama Mu u knjižnici" i "Brže, Mama Mu" prvi put su u Hrvatskoj izašle 2016. godine, a Wieslander ih je hrvatskim čitateljima predstavila prilikom svojeg prethodnog boravka prošle godine u Zagrebu na književnom festivalu Zagreb Book Festival.

Ovaj će puta predstaviti svoju novu seriju umjetničkih slikovnica o junaku Vina Vini, neobičnom i zaigranom stanovniku šume. Slikovnice su pisane jednostavnim jezikom, čiji prijevod potpisuje Sonja Bennet, a objavljene su u izdanju Planeta Zoe. Sugestivne ilustracije napravila je Lotte Geffenblad. (Hina)

Izvor: Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.