Kolumne

utorak, 28. studenoga 2017.

Dan GKK uz predstavljanje knjige „Sinovi sv. Josipa“ Tomislava Bašića


U povodu Dana Gradske knjižnice Kaštela, 1165. obljetnice Trpimirove povelje i 170. obljetnice proglašenja hrvatskog jezika službenim, a u sklopu projekta "Kaštelanska kulturno-povijesna baština" Gradska knjižnica Kaštela u ponedjeljak, 4. 12. 2017. u 19 sati u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću organizira predavanje “Hrvatska od kneza Trpimira do Domovinskog rata” uz predstavljanje knjige Tomislava Bašića "Sinovi sv. Josipa".

Uz osvrt na 1165. obljetnicu Trpimirove povelje i 170. obljetnicu proglašenja hrvatskog jezika službenim, knjigu „Sinovi sv. Josipa“ će, uz autora Tomislava Bašića - profesora povijesti i dragovoljca Domovinskog rata, predstaviti: doc. dr. sc. Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata; Mate Rupić, viši arhivist i voditelj Odjela za arhivsko gradivo HMDC-a; Renata Dobrić, ravnateljica Gradske knjižnice Kaštela i Zoran Bošković iz Naklade Bošković.

U glazbenom dijelu programa nastupit će Nedo Kovačev.

O romanu "Sinovi sv. Josipa"

Roman „Sinovi svetoga Josipa“ autora Tomislava Bašića temelji se na njegovim sjećanjima, a zbog autentičnosti likova i događaja predstavlja prvorazredno memoarsko štivo o Domovinskom ratu.

Prateći kroz roman ratni put šestorice prijatelja koji su iz nesebične ljubavi prema Šibeniku i cijeloj Hrvatskoj, kao i zbog nemogućnosti statičnog promatranja agresorskog razaranja vlastite domovine, hrabro i s ponosom krenuli u samo središte rata, autor nam priča i istinitu ljubavnu priču, kroz koju također vjerno dočarava ljubav u doba ratne neizvjesnosti.

Posebna zanimljivost za Kaštelane je to što je Tomislav Bašić u jednome razdoblju bio na ratištu  zajedno sa samostalnim kaštelanskim vodom "Rizle", od kojeg je kasnije nastala samostalna satnija "Dejan Božanić", pa je upravo tome razdoblju posvećen značajan broj stranica u knjizi.

Nakladnici knjige su  Naklada Bošković i Hrvatski memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskog rata.

Radujemo se Vašem dolasku!

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.