Kolumne

četvrtak, 2. studenoga 2017.

Damir Karakaš dobio nagradu Kočićevo pero za roman Sjećanje šume


Hrvatski književnik Damir Karakaš dobio je za roman 'Sjećanje šume' nagradu Kočićevo pero, koju dodjeljuje izdavačka kuća Zadužbina Petar Kočić, a svečano će mu biti uručena 10. studenog na  Međunarodnom sajmu knjiga Interliber u Zagrebu. 

Žiri u kojemu su književnici Nikola Vukolić, Miljenko Jergović i Mladen Vesković, jednoglasno je donio odluku da nagradu Kočićevo pero za jesen 2017. godine dodijeli Karakašu, stoji u priopćenju žirija.

Ove godine izašlo je iz štampe treće izdanje djela Sjećanje šume pripovjedača, romansijera i dramskog pisca Damira Karakaša. U naše vrijeme kada je interes za knjigu opao i kada je svijet zahvatila pandemija nečitanja ovo je zaista pažnje vrijedan izuzetak, ističe se u priopćenju, koje je potpisao predsjednik žirija, direktor i glavni i dogovorni urednik Zaklade Nikola Vukolić.

Karakaš je napisao mozaično komponiran roman o odrastanju, seoskom djetinjstvu dječaka koji otvorenim očima gleda svijet oko sebe. Prema ocjeni žirija, Sjećanje šume Damira Karakaša je inteligentno, zanimljivo djelo moderne kompozicije, dinamičnog ritma, čistog jezika i maksimalne ekonomizacije vremenom i prostorom.

Nagradu Kočićevo pero Zaklada Petar Kočić (Banjaluka - Beograd) dodjeljuje četiri puta godišnje (uproljeće, ljeto, jesen i zimu), za visoka dostignuća u suvremenoj književnosti i odanost ljepoti Kočićeve misli i riječi.

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.