Kolumne

ponedjeljak, 16. listopada 2017.

„Debela“ i kazalište Mala scene na međunarodnom festivalu u Rumunjskoj!

Nakon što smo prve subote u listopadu obilježili 400. izvedbu naše nagrađivane predstave „Debela“, ona ne prestaje nizati uspjehe.

Međunarodni festival „Fest(in) on the Bulevard“, koji se u Bukureštu održava od 7. do 18. listopada, ugostit će brojna kazališta iz cijeloga svijeta, dok će Mala scena predstavljati Hrvatsku. „Debela“ će ondje gostovati u ponedjeljak, 16. listopada, dok će predstavi glumiti Lukrecija Tudor kao Lada te Anja Matković, Luka Juričić i Davor Kovač u ostalim ulogama.

„Kako je tema ovogodišnjeg, petog, izdanja festivala pubertetska „kriza“, selektorica koja je predstavu gledala prije nekoliko godina, pod svaku je cijenu htjela da publika u Bukureštu vidi i našu uzbudljivu predstavu koja progovara o tinejdžerskim problemima o kojima se baš i ne govori. Vrlo rado smo se odazvali pozivu i sretni smo da su potencijal i kvaliteta „Debele“ prepoznati i izvan granica Hrvatske.“, rekla je zamjenica ravnateljice Male scene, Tena Bosek. Kada smo prije više od 10 godina sa spisateljicom Silvijom Šesto započeli razgovore o mogućnosti da u Maloj sceni postavimo adaptaciju njezina istoimena romana, nismo ni slutili će upravo taj odabir obilježiti cijelo desetljeće naše Scene za mlade!


Autorski tim čine Snježana Banović koja se uhvatila režije, dramaturgije i izbora glazbe, a ovo joj je bila prva u nizu uspješnih suradnji s Malom scenom, scenografkinja Dinka Jeričević, kostimografkinja Dženisa Pecotić, koreografkinja Zagorka Živković, pomoćnik producentice Marko Sušac, fotografkinja Irena Sinković, producentica Vitomira Lončar te glumci koje smo odabrali na audiciji Ana Begić, Iva Mihalić, Igor Kovač i Luka Juričić.

U predstavi su se u proteklih gotovo deset godina izmijenili mnogi glumci, a u prvoj je podjeli Ana Begić za ulogu Lade dobila nagradu ASSITEJA za najbolje glumačko ostvarenje za žensku ulogu.

Zahvaljujemo svim glumcima koji su učinili našu "Debelu" tako popularnom predstavom, a ovo je prigoda da ih i poimence nabrojimo: Ana Begić, Lana Gojak, Lukrecija Tudor (tri Lade!), Iva Mihalić, Maja Katić, Anja Matković, Igor Kovač, Luka Juričić, Filip Lozić, Marko Hergešić, Petar Atanasoski, Ivan Grčić, Paško Vukasović, Kruno Bakota i Davor Kovač.
Putne troškove gostovanja Male scene u Rumunjskoj sufinancira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.