Kolumne

utorak, 4. srpnja 2017.

Raspisan natječaj za kratku priču - satiru


prijava: 30.09.2017.
url: http://www.gradska-knjiznica-cazma.hr

Gradska Knjižnica Slavka Kolara Čazma i Organizacijski odbor manifestacije Slavko Kolar – književni dani raspisuju natječaj za kratku priču - satiru, izvijestilo je Društvo hrvatskih književnika (DHK). Natječaj je otvoren do 30. rujna 2017.

Na natječaju mogu sudjelovati autorice i autori iz Republike Hrvatske i inozemstva koji pišu hrvatskim jezikom, a kako se navodi, svaki sa samo jednim radom.

Tema kratke priče - satire je slobodna.

Kratka priča – satira ne smije biti objavljena, a može imati najviše 300 redaka (18.000 slovnih znakova, s prazninama).

Natječaj je anoniman pa kratke priče – satire treba slati ispisane u pet primjerka i na CD-u, sve označeno šifrom, na adresu: Gradska Knjižnica Slavka Kolara Čazma, Ulica Alojza Vulinca 3, 43240 Čazma, s naznakom „Natječaj za kratku priču - satiru".

Ostale podatke: puno ime autorice ili autora, adresu, telefon, rješenje šifre treba priložiti u zasebnoj, zatvorenoj koverti.

Nepotpune prijave i priče koje nisu satiričnog karaktera te ne udovoljavaju ostalim propozicijama Natječaja neće se uzimati u obzir.

Kratke priče - satire će ocijeniti žiri sastavljen od književnika i/ili književnih kritičara, koje će imenovati Organizacijski odbor, te dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu, koja se sastoji od plakete i novčanog iznosa.

Prva nagrada je u iznosu od 2.000,00 kn neto, druga u iznosu od 1.500,00, kn neto, a treća nagrada u iznosu od 1.000,00 kn neto.

Žiri će načiniti izbor od 10 najuspjelijih priča koje će biti objavljene u elektroničkom obliku na mrežnoj stranici Gradske Knjižnice Slavka Kolara 15. studenoga 2017.

Dodjela nagrada i javno čitanje nagrađenih priča – satira bit će organizirano u okviru manifestacije „Slavko Kolar – književni dani" 2. prosinca 2017. u Čazmi. (Hina)

Izvor: Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.