Kolumne

subota, 13. svibnja 2017.

Predstava o kućnim ljubimcima „pazi.mazi.voli.“ premijerno u Maloj sceni!


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiw6ZuRziZRjmrt566TOnR1rKscgRZ0PgCtzP_Ij3GMM2ACd15NxvbRLmvXSXUFsZ43zvGToBF549-3d7Dv1mHcm7t6Q59xvfR-kBXwUu94ExSDpl28yyIKye-UYR4RvuIx9mUIVX4cv8A/s320/Program+Mala+scena+copy.pngPosljednja svečana premijera Male scene u sezoni 2016./2017. praizvedba je predstave autorica Dine Vukelić i Nine Horvat „pazi.mazi.voli.“ koja će se održati u petak, 19. svibnja u 19 sati na zagrebačkom Medveščaku 2. 
Produkciju nastalu u suradnji tvrtke PURINA i Male scene, režira dugogodišnja suradnica Male scene Nora Krstulović.

Što sve treba imati na umu prije no što odlučite nabaviti kućnog ljubimca? Zašto je bolje udomiti, a ne kupiti psa? Kakve obveze i kakve radosti donosi briga o životinjama? Tko je koga „izdresirao“ - pas ljude ili ljudi njega te koja je veza između zaigranih pasa i pisanja zadaće, samo su neka od pitanja na koja odgovore kroz predstavu traže glavna lica - Juraj i Lea.


Predstava „pazi. mazi. voli.“ govori o važnosti odgovornog odnosa djece prema kućnim ljubimcima. Kroz priču nas vodi Čupko, pas lutalica, koji jednog dana upozna Juraja i Leu i okrene im život naglavačke! Zaigrani brat i sestra uz Čupkovu će pomoć shvatiti da životinje nisu igračke i mnogo će ih naučiti o prijateljstvu, odgovornosti, pravilnom češkanju i bacanju loptica. 

PURINA
je vodeća svjetska kompanija koja uz vrhunsku prehranu i stručne savjete brine o zdravlju i dobrobiti kućnih ljubimaca kako bi oni što duže bili uz nas.

Kroz uključivanje u dugoročne društveno odgovorne projekte, PURINA ide i korak dalje od same prehrane te je Malu scenu prepoznala kao idealnog partnera u educiranja sadašnjih i budućih vlasnika o odgovornom ponašanju. Predstava „pazi.mazi.voli.“ pridonosi jačanju svijesti kod djece o brojnim prednostima suživota s kućnim ljubimcima, kao što su učenje izražavanja emocija, jačanje suosjećanja i osjećaja odgovornosti koji će ih pratiti tokom cijelog života.

Sinopsis predstave prema narudžbi je napisala mlada autorica Dina Vukelić, a dramaturški ga je obradila višestruko nagrađivana suradnica Male scene - Nina Horvat. Toplu priču o čovjekovom najvjernijem prijatelju na scenu su postavili Nora Krstulović i Vedran Peternel osnivači kolektiva SKROZ, također stalni suradnici Male scene. Peternel je i autor glazbe te oblikovatelj zvuka, a SKROZ potpisuje i oblikovanje svjetla. Kostmografkinja je Lucija Smolčec, likovno oblikovanje napravile su Klasja Habjan i Zita Nakić Vojnović, fotogafkinja je Morana Belančić, a predstavu su producirale Tena Bosek, Mia Tomić i Jelena Vignjević uz mentorstvo Vitomire Lončar.

Leu, Juraja i Čupka, igraju na audiciji odabrani glumci – Vanja Ćirić, Davor Kovač i Aleksandra Demše. U radu na predstavi sudjelovao je i pseći konzultantski tim kojeg čine Bowie, Luna i Tessa. 

Ususret premijeri Nora Krstulović nam je rekla:

„U nizu predstava koje smo Vedran Peternel i ja dosad zajednički radili u Maloj sceni, nedostajala je još samo ona za dobnu skupinu od 5 do 10 godina, pa ćemo nakon ove premijere na Medveščaku 2 imati vlastiti autorski repertoar za publiku od 18 mjeseci do – 18 godina!

Istovremeno, izvorna priča Dine Vukelić inspirirala nas je da se prvi put okušamo i u lutkarstvu te smo stoga audicijom odlučili pronaći glumce vične toj iznimno zahtjevnoj disciplini. Pronašli smo pak – virtuoze – Aleksandru, Davora i Vanju - koji su nas tijekom cijelog procesa inspirirali, podučavali, a s nama su i kreirali. 
Tijekom pokusa se ispostavilo da osim nas dvoje, svi članovi autorskog tima imaju ili su imali pse, pa su nam na pokuse dolazili Tessa, Luna i Bowie, koji su – vjerovali ili ne, svojim reakcijama često usmjeravali i tijek razvoja priče i scenska rješenja.

Rezultat je  –  vjerujemo –  predstava za sve ljubitelje pasa i one koji će to tek postati, ali i predstava o tome kako se za ono što vam je u životu doista važno, potrebno i smisleno boriti.“

pazi.mazi.voli.“ 
će na programu Male scene i Zmajevog gnijezda biti od subote, 27. svibnja 2017. u 17 sati.

Za sve dodatne informacije slobodno me kontaktirajte na (01) 468 3373 ili na mia@mala-scena.hr.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.