Kolumne

utorak, 16. svibnja 2017.

Mala scena ponovo gostuje u Kini!


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiw6ZuRziZRjmrt566TOnR1rKscgRZ0PgCtzP_Ij3GMM2ACd15NxvbRLmvXSXUFsZ43zvGToBF549-3d7Dv1mHcm7t6Q59xvfR-kBXwUu94ExSDpl28yyIKye-UYR4RvuIx9mUIVX4cv8A/s320/Program+Mala+scena+copy.pngPredstava "Iglica", nastala u suradnji Male scene i Triko Cirkus Teatra 2013. godine, od 18. svibnja do 4. lipnja 2017. predstavit će se kineskoj publici s devet izvedaba u tri grada.
Prošlog je svibnja delegacija Republike Hrvatske sudjelovala u Beijingu na Summitu Kina 16+, na kojem su dogovoreni mnogi suradnički projekti.

U travnju ove godine Mala scena izvela je 20 izvedaba "Priče o oblaku" u Szhenzhenu i Congqingu, a "Iglica" će se predstaviti u gradovima – Chang Sha, Jinan i Xi'an.

Naše gostovanje dio je manifestacije 2017 China-CEEC Cultural Season, a organizator je Quijan Meriton Culture Development Company iz Xi'ana.


Ova produkcija Triko Cirkus Teatra i Male scene od svoje je praizvedbe igrala po cijeloj Hrvatskoj, Europi, a gostovala je i na festivalima u Aziji. U listopadu 2014. godine predstavljala je Hrvatsku na Euro Kids festivalu u SAD-u, Washington DC, gdje je igrana u Kennedy Centru.

U Kini će se "Iglica" integralno izvoditi na engleskom uz dijelove teksta na kineskom jeziku. 

Predstava je namijenjena djeci od 4 do 10 godina, a izvode je Nikolina Majdak, Iva Peter Dragan i Christian Peter uz tehničko vodstvo Milana Kovačevića. Redatelj predstave je Ivica Šimić, dok je autorica teksta Lana Šarić. Scenografkinja je Dinka Jeričević, kostimografkinja Mirjana Zagorec, skladatelj Igor Karlić, a predstavu je producirala Vitomira Lončar.

Naša je "Iglica" u službenoj konkurenciji festivala ASSITEJ-a 2013. osvojila dvije nagrade – Nikolina Majdak proglašena je najboljom gumicom, a za kostimografiju nagradu je dobila Mirjana Zagorec.

Povodom 25. obljetnice diplomatskih i prijateljskih odnosa Narodne republike Kine i Republike Hrvatske, Mala scena ponovno će predstaviti hrvatsko autohtono stvaralaštvo za djecu, a naše će gostovanje otvoriti vrata kineskog tržišta i drugim hrvatskim umjetnicima.

Nakon svake izvedbe publika će razgovarati s glumcima, što je običaj u kineskom kazalištu za djecu.

Putne troškove gostovanja Male scene i Triko Cirkus Teatra financira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.