Kolumne

subota, 4. ožujka 2017.

2. Hrvatski festival pripovijedanja u Slavonskom Brodu




U organizaciji Udruge za promicanje kulture govorenja i kreativnog stvaralaštva „VILINPUT“ od 17. do 19. ožujka 2017. godine održat će se bienalni DRUGI HRVATSKI FESTIVAL PRIPOVIJEDANJA te će se tako i treću godinu za redom grad Slavonski Brod, odnosno Hrvatska pridružiti globalnoj proslavi umijeća pripovijedanja bajki i priča u povodu obilježavanja Svjetskog dana pripovijedanja (20. ožujka).

Festival je zamišljen kao kulturno‐umjetnički‐edukativni događaj koji će trajati tri dana, a za cilj ima osvještavanje građana o važnosti pripovijedanja bajki i priča i njihovom djelovanju. Kroz programe pripovijedanja za djecu i odrasle te kroz stručna predavanja i radionice, cilj je Festivala također  educirati i podizati razinu svijesti sudionika vezano uz probleme govora, izgovora, izražavanja i kreativnosti; promicati čitalačku pismenost te motivirati sudionike na daljnje usavršavanje komunikacijskih vještina i osobni razvoj te primjenu novostečenih saznanja u svakodnevnom životu i radu.
Kroz ovaj projekt pristupa se pripovijedanju s nove i drugačije točke gledišta – ne samo kao zabavi, već sa znanstvenog aspekta kao terapiji i pomoći u odgoju, zdravstvu i školstvu.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.