Kolumne

četvrtak, 24. ožujka 2016.

Goranov vijenac 2016. za Sonju Manojlović

Sonja 2013
Sonja Manojlović
SONJA MANOJLOVIĆ:
Dobitnica Goranova vijenca

Prosudbena komisija u sastavu: Tomislav Brlek, Lana Derkač, Miloš Đurđević, Branislav Oblučar i Delimir Rešicki jednoglasno je odlučila da ''Goranov vijenac'', nagradu za pjesnički opus i ukupan prinos hrvatskoj književosti ove godine dodijeli uglednoj pjesnikinji Sonji Manojlović.

“Poezija Sonje Manojlović tako biva jasan, beskompromisan filter nakon kojega ostaje ono doista katarzično do kojega u pjesništvu stižu samo oni rijetki, pa ma što joj bilo u motivsko-tematskome krugu interesa. (...) Sonja Manojlović zna i ima izuzetno dobro oko za ono što je doista stvarno oko nas, ne ulaguje se boljoj prošlosti, niti dodvorava posve neizvjesnoj ljudskoj budućnosti. Ona, jednostavno, mudro i pažljivo gleda, ali i izuzetno empatično suosjeća s onim što je još ljudsko ostalo u nama samima. Točan je svaki njezin uvid u svijet koji je poodavno izgubio svaki temelj, u svijet koji više ne želi biti ni vlastita ruševina.”

Obrazloženje nagrade pročitajte ovdje

slika1MATEJA JURČEVIĆ:
Dobitnica nagarde Goran za mlade pjesnike


Prosudbena komisija u sastavu Kemal Mujičić Artnam, Olja Savičević Ivančević i Ivica Prtenjača jednoglasno je odlučila da između trideset i sedam ovogodišnjih pristiglih radova nagradu Goran za mlade pjesnike dobije Mateja Jurčević za pjesnički rukopis Paranoja.

Dodjela Goranovog vijenaca i nagrade Goran za mlade pjesnike, koju je osvojila Mateja Jurčević, održana je 21. ožujka, na rođendan Ivana Gorana Kovačića, u Lukovdolu.

Čestitamo Sonji Manojlović i Mateji Jurčević!

Izvor podataka: http://www.igk.hr/
Prilgođeno: časopis Kvaka

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.