Kolumne

utorak, 18. srpnja 2023.

CeKaTe | Dramsko-akcijsko istraživanje mobbinga na radnom mjestu: Anketa i radionice

 

Centar za kulturu Trešnjevka po drugi puta organizira putem ankete i radionica dramsko-akcijsko istraživanje mobbinga na radnom mjestu. Anketa se može ispuniti anonimno online od 17. srpnja do 14. rujna 2023. dok radionice započinju od 21. rujna 2023. u Društvenom domu Prečko (Prečko 2a), a završavaju javnim nastupom 12. studenoga 2023. u Centru za kulturu Trešnjevka. Radionice će voditi autor dramsko-akcijskog modela istraživanja  dr.sc. Ivan Hromatko te stručnjakinja iz područja dramskog-prakticionerstva (posebice one u tradiciji Augusta Boala) prof. Tijana Gojić.

Iako postoje bezbrojne vrste mobbinga, bitno obilježje svakog takvog nasilja je šutnja - kako onih koji trpe nasilje na radnom mjestu, tako i onih koji mu često svjedoče. U odgovoru na taj gorući problem današnjice, Centar za kulturu Trešnjevka organizira dramsko-akcijsko istraživanje mobbinga na radnom mjestu - prvenstveno kako bi omogućili onima koji trpe nasilje da istraže i suoče se s tim nasiljem, ali jednako tako, kako bi svima nama, bili nasilnici, žrtve ili promatrači ukazali na ovaj problem (završnim javnim nastupom) i pobliže ga stručno upoznali, tj. kako bi provedbom istraživanja stekli bolji uvid u stanje na "terenu". Dakle, program je namijenjen odraslima koji su ovaj problem iskusili ili ih profesionalno interesira (npr. studenti, poslodavci koji se žele pobliže upoznati s ovim problemom).

Oni koji se uključe u dramsko-akcijske radionice (četvrtkom od 19 do 21 sat, od 21.9.2023. do 9.11.2023.) će ne samo istražiti problem mobbinga i upoznati se s drugima koji trpe od tog nasilja, nego će i imati priliku javno ukazati na taj problem - kratkim autorskim performansom na 5. UPSET ART festivalu inkluzije (12.11.2023. godine) u Centru za kulturu Trešnjevka.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.