Kolumne

četvrtak, 8. travnja 2021.

Natječaj Fonda za kulturu


Društvo hrvatskih književnika raspisuje natječaj za poticanje kulturnih aktivnosti na području književnosti, prevodilaštva i ilustracije iz Fonda za kulturu, prikupljenog od naknada za javnu posudbu za 2018. godinu.

Zagreb, 8. travnja 2021.

Društvo hrvatskih književnika raspisuje

NATJEČAJ

            za poticanje kulturnih aktivnosti na području književnosti, prevodilaštva i ilustracije

            iz Fonda za kulturu, prikupljenog od naknada za javnu posudbu za 2018. godinu

 Društvo hrvatskih književnika (dalje: DHK) Natječajem podupire aktivnosti hrvatskih književnika, prevoditelja i ilustratora te odgovarajuće manifestacije sredstvima izdvojenim iz prihoda od prava javne posudbe, sukladno članku 159.c Zakona o autorskim i srodnim pravima (NN 167/03, 79/07, 80/11, 125/11, 141/13, 127/14 i 62/17), čl. 8. Statuta DHK i Pravilniku o fondovima DHK od 13. ožujka 2018.

  1. Ciljevi Natječaja su: poduprijeti i promicati književnost, prevodilaštvo i ilustraciju, tj. poduprijeti manifestacije, susrete, tribine i druga javna događanja nekomercijalne naravi, čija je svrha promicati književno stvaralaštvo, prevodilaštvo, ilustraciju  i čitanje; podizati razinu svijesti o važnosti autorskih prava književnika, prevoditelja i ilustratora.
  2. Ukupan iznos potpora je 185.000,00 kuna.
  3. Sredstva iz ovog Natječaja predviđena su za projekte koji će se ostvariti u roku godine dana od raspisivanja ovog natječaja.
  4. Cilj iz članka II. ostvarit će se: a) sufinanciranjem postojećih, umjetnički važnih priredbi, susreta, tribina i drugih javnih događanja nekomercijalne naravi; b) sufinanciranjem projekata kojima je cilj promicanje i/ili istraživanje književnosti, prevodilaštva i ilustracije; c) sufinanciranjem projekata koji promiču knjigu, čitanje i autorska prava.
  5. Prilikom odlučivanja o sufinanciranju, vodit će se računa o umjetničkoj raznolikosti i ravnomjernoj zemljopisnoj zastupljenosti natjecatelja. Natjecatelji se moraju pridržavati propisa o zaštiti autorskih i srodnih prava.
  6. Natjecatelji su dužni podnijeti detaljan umjetnički, organizacijski i financijski opis projekta za koji traže sufinanciranje isključivo putem prijavnica-fond_za_kulturu.doc dostupne na mrežnim stranicama DHK, zaključno s 10. svibnja 2021. Popunjenu prijavnicu treba poslati elektroničkom poštom na: dhk@dhk.hr  te ispisati i s ostalom traženom dokumentacijom poštom poslati na adresu: Društvo hrvatskih književnika, Trg bana J. Jelačića 7/I, s naznakom „Natječaj Fonda za kulturu“. Svi dokumenti čuvat će se 30 dana nakon objave rezultata.
  7. Na svim objavljenim materijalima financiranih programa mora pisati: „Program je financiran iz Fonda za kulturu Društva hrvatskih književnika“ zajedno sa službenim logom Društva.
  8. DHK pridržava pravo da ne raspodijeli cijeli iznos za sufinanciranje projekata. Dobitnici potpore dužni su dovršiti projekt u prijavljenom roku te dostaviti financijsko i programsko izvješće o utrošku dobivenih sredstava najkasnije 30 dana od završetka projekta.
  9. Rezultati natječaja bit će objavljeni na mrežnim stranicama Društva hrvatskih književnika: www.dhk.hr.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.