Kolumne

petak, 22. siječnja 2021.

V.B.Z. nagrada 2021. – još mjesec dana za prijave Tko će ove godine osvojiti 100.000 kuna?

 

Još mjesec dana ostalo je do zaključenja ovogodišnjeg natječaja za V.B.Z. nagradu za najbolji neobjavljeni roman koja se ove godine dodjeljuje 17. put. Do 20. veljače svi autori koji žele objaviti roman, pozvani su da pošalju svoje rukopise na adresu izdavačke kuće V.B.Z. i time konkuriraju za nagradu. Propozicije natječaja možete pročitati ovdje.

Od samih početaka ova se nagrada pokazala kao izvrsna odskočna daska za dosad neobjavljivane autore, ali i kao veliko priznanje za one već afirmirane. Pobjedniku će pripasti novčana nagrada od sto tisuća kuna, najveća na ovim prostorima koja se dodjeljuje za književno stvaralaštvo, te mogućnost da se roman distribuira u širokoj knjižarskoj mreži i ponovi uspjeh dosadašnjih pobjednika. O pobjedniku će odlučivati žiri koji djeluje u sastavu Strahimir Primorac, Jagna Pogačnik, Vanja Kulaš, Mile Stojić i Drago Glamuzina.

Istaknimo samo da su pobjednički romani 2019. i 2018. – Katarina, Velika i Mala Olje Knežević i Divljakuša Marine Šur Puhlovski – doživjeli i svoja engleska izdanja, Divljakuša se našla u finalu Nagrade „Fran Galović“, prema pobjedničkom romanu Lade Vukić Specijalna potreba izvedena je predstava u HNK-u Zadar, roman Marine Vujčić Susjed uprizoren je na kazališnim daskama Studija Exit, a prema Brdu Ivice Prtenjače, čije je englesko izdanje konkuriralo za International Dublin Literary Award 2018., a upravo je objavljeno i na njemačkom jeziku, snima se dugometražni igrani film. Osim brojnih pohvala struke, nagrađeni romani visoko su pozicionirani među najčitanijim domaćim naslovima.

Pozivamo još jednom sve autore da se prijave na ovogodišnji natječaj kako bismo nizu uspješnih romana dodali još jedan odličan naslov!

Redakcija V.B.Z.-a

Propozicije natječaja   

Za sve ostale informacije javite se na

e-mail: lidija.krvaric@magmedia.hr ili mob: 091 3110 440.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.