Kolumne

srijeda, 15. svibnja 2019.

Serija edukativnih interaktivnih izdanja iz Školske knjige za izobrazbu modernog doba



Nakladnik Školska knjiga objavio je seriju od pet edukativnih interaktivnih izdanja koja, spajanjem tiskane knjige i digitalnih sadržaja, malim čitateljima koji vole knjigu, ali i tehnologiju omogućuju virtualno proširivanje iskustva čitanja o zanimljivim temama s područja tehnologije, znanosti, povijesti i arhitekture.

Kako se ističe u najavi, edukativna izdanja iz serije interaktivnih 3D knjiga "Klikni i nauči - Interaktivne 3D knjige" Školske knjige i mozaBooka skeniranjem kodova otvaraju čitateljima mogućnost istraživanja i otkrivanja virtualnih prizora i svjetova, a zahvaljujući svojoj jedinstvenoj strukturi podjednako se mogu koristiti u školi i kod kuće.
Prva knjiga iz serije, "Životinje iz prošlosti", upoznaje djecu s čudesnim životinjama koje su živjele tijekom geoloških razdoblja u dalekoj prošlosti, ali i s nekim sasvim neobičnima koje još uvijek postoje.

Uzbudljiva poglavlja knjige "Ljudsko tijelo" dočaravaju složeni nevidljivi svijet organa i organskih sustava, mozga, stanica i kromosoma te pomažu djeci da istraže glavne organske sustave u ljudskom tijelu.

Istražujući knjigu "Dosegnuti zvijezde", mali će čitatelji otkriti razliku između planeta na kojemu žive i ostalih planeta Sunčeva sustava, te doznati gdje su sve znanstvenici tražili dokaze o postojanju života i jesu li ih pronašli, kao i to postoji li planet u svemiru na koji bismo se mogli preseliti ako uvjeti na Zemlji više ne bi bili povoljni za život.

Proučavajući "San o letenju" moći će uroniti u čudesnu povijest zrakoplovstva i saznati kako lete avioni, pilotirati zračnim brodovima, jedrilicama, cepelinima, suvremenim putničkim zrakoplovima i helikopterima te otputovati čak u svemir.

Ilustrirana pustolovina pod nazivom "Čudesna arhitektura" najavljena je kao interaktivna 3D knjiga koja čitatelje vodi tisućama godina unatrag, u doba nastanka Stonehengea i drevnih civilizacija Egipta i Babilona, ali ih istodobno upoznaje i s arhitektonskim ostvarenjima suvremenog doba od kojih zastaje dah.

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.