Kolumne

četvrtak, 5. travnja 2018.

Središnja proslava 5. rođendana kampanje 'Čitaj mi!' - Split


vrijeme: 07.04.2018.

Središnja proslava 5. rođendana kampanje 'Čitaj mi!' održat će se 7. travnja 2018. u Gradskom kazalištu lutaka Split u 11:45 sati, nakon predstave 'Som na cilome svitu'.  

Međunarodni dan dječje knjige (ICBD – International Children's Book Day) obilježava se svake godine da bi se istaknula važnost dječje knjige te potaknula i razvila ljubav prema čitanju. Kao datum obilježavanja izabran je rođendan Hansa Christiana Andersena - 2. travnja. Prilika je to i za obilježavanje 5. obljetnice nacionalne kampanje za poticanje čitanja naglas djeci od rođenja "Čitaj mi!" koju zajednički provode UNICEF Hrvatska, Hrvatsko knjižničarsko društvo, Hrvatsko pedijatrijsko društvo, Hrvatsko čitateljsko društvo, Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti i Hrvatsko logopedsko društvo.

Središnja proslava 5. rođendana kampanje "Čitaj mi!" održat će se 7. travnja 2018. u Gradskom kazalištu lutaka Split u 11:45 sati nakon predstave "Som na cilome svitu".  U prigodnom programu „Čitaj mi, čitam ti“ sudjeluju i djeci čitaju iz svojih omiljenih slikovnica i knjiga dr. sc. Joško Markić (Hrvatsko pedijatrijsko društvo-Ogranak Split), Dragan Lisica (predsjednik podružnice Hrvatskog logopedskog društva), Ana Babić Pezo (savjetnica Pravobraniteljice za djecu), Ana i Lucija Zaninović (olimpijske tekvandoašice), Stipe Božić (alpinist, putopisac...), Vjekoslava Huljić (književnica za djecu i mlade)...  bit će iznenađenja i darova. Poslije se nastavljamo družiti i na Rivi. Svi su pozvani i dobrodošli.

Svake godine jedna od nacionalnih sekcija IBBY-ja (International Board on Books for Young People), ima priliku biti pokrovitelj Međunarodnog dana dječje knjige. Ovogodišnju Poruku djeci svijeta napisala je Inese Zandere, latvijska  književnica, urednica i aktivna promicateljica programa za poticanje čitanja, a ilustraciju izradio Reinis Petersons, jedan od najproduktivnijih suvremenih latvijskih ilustratora. Poruku djeci svijeta na hrvatski jezik prevela je Davorka Semenić-Premec.

www.citajmi.info
www.facebook.com/CitajMi

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.