ponedjeljak, 16. travnja 2018.

GK Metel Ožegović u Varaždinu predstavlja | Daniel Radočaj: Književnost bez dlake na jezikuUdruga Katapult i Odjel za mlade Gradske knjižnice Metel Ožegović u Varaždinu pozivaju na pankersku književnu večer pod nazivom „Književnost bez dlake na jeziku“ s piscem Danielom Radočajem iz Pule u petak 20. travnja u 19 sati na Odjelu za mlade. Daniel Radočaj čitat će svoje priče, a u razgovoru s njim moći ćete dobiti odgovore na pitanja kao što su: kako objasniti zašto muškarac koji nije homić piše poeziju, koja je veza Miroslave Krleže i punka ili zašto je djevojci bolje darovati zasađeni kaktus nego, mrtvu, odrezanu ružu.

O autoru:

Daniel Radočaj rođen je 7. ožujka, 1979. godine u Puli, gdje i živi. Svojim aforizmima, poezijom, i kratkim pričama, zastupljen je u četrdesetak književno kulturoloških tiskovina s područja bivše Jugoslavije, te izvan nje, u prijevodima na engleski, makedonski i poljski.

Uvršten je i u zbornik Deset najboljih autora na konkursu ReCreativa – Banjaluka.

Na natječaju zbornika Ekran priče 02 – Zagreb, među 1318 prijavljenih priča, od strane stručnog žirija, nagrađen je trećim mjestom, a drugim na natječaju portala www.panonius.com temom «panonski šund» s 35 unaprijed zadanih riječi.

Jedan je od finalista književne nagrade Algoritma "Prozak" za 2013. godinu.

Jedan je od finalista pjesničke književne nagrade Hrvatskog književnog društva "Josip Eugen Šeta" za 2013. godinu.

U nakladi književnog kluba Branko Miljković iz Knjaževca, 2006. objavio je zbirku stihova Četrdeset i četiri plus šezdeset deveta, a 2011. u riječkoj nakladi Zigo, ediciji Katapult, zbirku kratkih priča Velika smeđa fleka.

Rukopisom proznih crtica Ona navodno ne prdi, na petom anonimnom natječaju Osječkog ogranka Matice hrvatske, proglašen je jednim od pet najboljih autora. Iste godine, 2010. istim rukopisom, razlomljenim u stihove, proglašen je jednim od pet najboljih autora na natječajuudruge Jutro poezije u konkurenciji za pjesničku nagradu Josip Sever. Taj rukopis objavljen je 2013. pod imenom Ponekad bih odlazio k njoj biciklom, u Nakladi Đuretić, Studio moderna d.o.o. Zagreb.

Za nakladu Studio TiM iz Rijeke, 2013. s Ivanom Glišićem (Šabac/Srbija) objavio je koautorski ludistički roman Vodič kroz Krležu ili Priča o godinama opasnog življenja. Taj roman također ulazi među 5 najboljih pristiglih rukopisa na petom anonimnom natječaju Osječkog ogranka Matice hrvatske

Za riječki Studio TiM objavio je i zbirku crtica Suprotno od nogometa ili Što za vrijeme utakmice rade tvoji prijatelji koji ne vole nogomet, 2014.

Član je Istarskog ogranka Društva hrvatskih književnika, i splitske udruge za promicanje eksperimentalnih umjetnosti DADanti.

Koncem tekuće godine u nakladi Studio TiM-a izlazi njegova šesta knjiga: „Anatomija rastanaka“.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.