Kolumne

četvrtak, 23. studenoga 2017.

Natječaj za Nagradu 'Grigor Vitez' za 2017.


Savez društava Naša djeca Hrvatske, osnivač i organizator Nagrade „Grigor Vitez“ u sklopu obilježavanja obljetnice (50 godina Nagrade) raspisuje javni natječaj za Nagradu Grigor Vitez za 2017. Poziv je upućen izdavačima, društvima, udrugama i autorima/cama. Rok za prijave: 19. siječnja 2018.

Nagrada Grigor Vitez dodjeljuje se najoriginalnijim umjetničkim i odgojnim knjigama za djecu, i to:

a) Književniku/ici za najuspješnije književno djelo za djecu
b) Književniku/ici za najuspješnije književno djelo za mlade
c) Ilustratoru/ici za najuspješnije ilustracije u knjigama za djecu mlađe dobi
d) Ilustratoru/ici za najuspješnije ilustracije u knjigama za djecu starije dobi

Uvjeti natječaja:

Prijedlog za Nagradu mogu dati: izdavačke kuće, udruge i društva književnika i likovnih umjetnika, obrazovne i kulturne institucije i organizacije, Društva Naša djeca, ogranci Matice hrvatske te sami autori/ice.

U obzir za prijavu na Poziv dolaze djela autora/ica koji/e žive i stvaraju u Hrvatskoj, pisana hrvatskim jezikom i jezicima narodnosti u Hrvatskoj te objavljena u ovoj kalendarskoj godini – 2017. godini (ona izdanja koja imaju u svojem impresumu podatke o Prvom izdanju).

Uz kraći pismeni prijedlog naslova i autora potrebno je dostaviti i po 7 primjeraka svake predložene knjige ili slikovnice koju želite kandidirati za Nagradu.

Knjige možete predložiti u jednoj od tri kategorije, a isti naslov može se kandidirati i za tekst i ilustraciju. Molimo Vas da u pismenoj prijavnici koju samostalno oblikujete naznačite vrstu kategorije u kojoj predlažete naslov:

a) za književni tekst,
b) za ilustraciju,
c) za tekst i ilustracije.

Pismeni prijedlog s kontaktima predlagača i s primjercima knjiga možete poslati ili dostaviti na adresu:

SAVEZ DRUŠTAVA NAŠA DJECA HRVATSKE
Amruševa 10/IV kat
10000 Z a g r e b
s naznakom za Nagradu „Grigor Vitez 2017.“

Rok za prijave i slanje primjeraka knjiga je do petka 19. siječnja 2018. godine, svakim radnim danom od 8.30 do 16.30 sati.

Svečanost dodjele Nagrade za 2017. godinu održat će se u travnju 2018. godine, a time će se ujedno i obilježiti 50 godina Nagrade.

Sve detaljnije informacije o načinima prijave i Nagradi, možete dobiti u Savezu DND Hrvatske, telefoni: 01/49 22 959 i 49 22 957 ili na e-mail: marina@savez-dnd.hr (kontakt osoba: Marina Žilić).

www.savez-dnd.hr
https://www.facebook.com/Savez-društava-Naša-djeca-Hrvatske-414120181993815/

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.