ponedjeljak, 4. rujna 2017.

Natječaj za nagradu 'Ovca u kutiji' 2017.


prijava: 15.10.2017.

Umjetnička udruga Knjiga u centru raspisala je Javni natječaj za nagradu 'Ovca u kutiji' za najbolju hrvatsku slikovnicu. Prijedlozi trebaju stići na adresu organizatora do 15. listopada 2017.
KNJIGA U CENTRU
raspisuje

JAVNI NATJEČAJ

za nagradu «Ovca u kutiji» za najbolju hrvatsku slikovnicu

1. KNJIGA U CENTRU organizator književno-likovne nagrade «Ovca u kutiji», za najbolju slikovnicu objavljenu u Republici Hrvatskoj,  raspisuje natječaj za slikovnice čiji su i tekst i ilustracije  prvi put objavljene u razdoblju od listopada 2016. godine do listopada 2017. godine.

2. Slikovnice moraju biti izvorno napisane na hrvatskom jeziku i objavljene kod domaćeg nakladnika. Ilustracije smiju biti djelo umjetnika iz drugih zemalja ukoliko su naslikane prema originalnom tekstu izvorno napisanom na hrvatskom jeziku. Slikovnice mogu biti namijenjene bilo kojoj čitateljskoj dobi. Pri procjeni kvalitete pazit će se  podjednako na kvalitetu teksta i na kvalitetu ilustracija, a osobito na povezanost i nadopunjavanje tih dvaju elemenata. Ilustrirane zbirke pjesama i ilustrirane zbirke priča ne spadaju u književnu formu slikovnice te se neće uzimati u obzir prilikom žiriranja.

3. Natječaj je javan, a slikovnice se u pet (5) primjeraka isključivo poštom šalju na adresu:

KNJIGA U CENTRU
P. Heruca 4
10000 Zagreb.

4. Slikovnice mogu poslati nakladnici ili autori, a one trebaju stići na navedenu adresu najkasnije do 15. listopada 2017.

5. Uz knjige, molimo poslati kontakt adresu, telefon i e-mail adresu nakladnika i/ili autora.

6. Stručni prosudbeni odbor dodijelit će nagradu autoru najbolje slikovnice. Nagrada se sastoji od skulpture OVCA U KUTIJI.

7. Dječji žiri dodijelit će nagradu OVCA U KUTIJI dječjeg žirija.

8. Nagrade OVCA U KUTIJI dodijelit će se 11. studenoga u 20h na Interliberu (pozornica paviljona 6) Zagrebački Velesajam, Avenija Dubrovnik 15. u sklopu Festivala PAZI, KNJIGA!

9. Knjige poslane na natječaj se ne vraćaju.

Facebook KNJIGA U CENTRU
Kontakt e-mail: knjigaucentru@yahoo.com

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar