Kolumne

srijeda, 31. svibnja 2017.

V.B.Z. | Pozivnica: 10. vRIsak festivala u Rijeci


 

Desetu ediciju vRIska, međunarodnog festivala autora i najdugovječniji sajam književnosti u Rijeci, obilježit će jedinstvena proslava ovog jubileja. Pitoreskni Trg Matije Vlačića Flaciusa u subotu 3. lipnja od 10 do 14 sati ugostit će pravu pop-up knjižaru na otvorenom.
Očekuju vas market knjiga, kreativna radionica za najmlađe, oslikavanje trga, glazbeni nastupi i diskusija. Na Čajnom trgu okupanim mirisima autohtonog bilja osvježenje ćete moći pronaći i u komplementarnim hladnim Samovar čajevima te Ebbas cuisine slasticama.

 

​Sajam knjiga

Uz pregršt ostalih, na sajmu knjiga bit će zastupljenja izdanja visokokvalitetne bibliotekte  ‘Europom u 30 knjiga’, koja prezentira vrhunska književna djela napisana na tzv. malim jezicima i književnostima. 


 

Diskusija o kulturnim industrijama

Kako je raditi u kulturnim i kreativnim industrijama u ugodnom razgovoru otkrit će nam spisateljica Željka Horvat Čeč, urednica Marija Bošnjak i Lea Jurin, članica kreativnog kolektiva Kombinat.

 

Glazbeni program

Barbara Munjas, glazbenica koja je stasala u Gustafima i kao frontmenica benda Barbari u subotu će nam premjerno prezenitirati novi materijal na engleskom jeziku u solo izvedbi na električnoj gitari.
 
 
I šećer na kraju - kreativna radionica za najmlađe
Najmlađi će uživati u radionici prema slikovnici Riba duginih boja, koja se smatra klasikom među slikovnicama i dobitnica je mnogobrojnih svjetskih nagrada po izboru struke, ali i djece. U kasnijem, kretivnom druženju, zajednički će se oslikavati pitoreskni trg.

 

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.