Kolumne

petak, 26. kolovoza 2016.

Sandra Ivanišević-Knežević | Monica McCarty: Rendžer


Treća knjiga iz serije ČUVARI VISOČJA
ŠKOTSKA 1307-1308.G

Arthur Compbell, ratnik je tajne vojske Roberta Brucea poznate kao fantomska vojska koja se bori protiv engleza i brani ono što je njihovo oduvijek. Sebe su prozvali Čuvarima Visočja i svaki od ima tajni nadimak. Arthur je ime Rendžer dobio zbog svoje vještine stapanja s okolinom, poput sjene je, i izričito dobrim osjetilima pomoću kojih može osjetiti prijetnju prije nego mu se približi. Rat još uvijek bjesni a Rendžer ima zadatak infiltrirati se u neprijateljske redove kako bi prikupio važne podatke za svog kralja i braću po oružju. Sve se mijenja kad upozna Annu, kćer svog najvećeg neprijatelja koju je jednom spasio od sigurne smrti. Godinu dana kasnije ponovno je sreće u dvorcu njena oca kad je, za svog kralja, kao mladi engleski vitez došao izvidjeti neprijateljski teren. Iako je Anna kćer njegovog neprijatelja ima neke čudne osjećaje prema njoj i spreman je na sve kako se ona ne bi udala za drugoga. Bori se protiv svojih osjećaja, ali bezuspješno. Iako svjestan opasnosti da bude otkriven, čime bi ugrozio misiju, nekim čudom poklekne. Anna mu postane jako važna, jednostavno ju želi samo za sebe.

Anna MacDougall, živahna i očaravajuća djevojka pomaže ocu kako i koliko može. Jednog dana dok je išla u samostan i nosila svećenicima  košaricu hrane upadne u klopku neprijatelja. Mislila je kako ju je spasio engleski vitez, dok ga neprijateljski vojnik nije nazvao čudnim imenom Rendžer. Godinu dana kasnije, nesvjesna da je Rendžer upravo vitez koji je bio ranjen da bih nju spasio, došao u dvorac njezina oca kako bi pomogao u borbi protiv Kralja Kapuljača, kako su nazivali Brucea. Uvijek su je privlačili mirni i učeni muškarci, ali je nešto u tom osamljenom vitezu privuče poput magneta. Iako je Arthur izbjegava, ona ga prati u stopu te se zaljubi u njega. Sve se promjeni kad Anna dozna istinu o njemu. Njeno srce se raspadne a ona se nađe kako gori između dvije vatre, odanosti obitelji i ljubavi prema Arthuru. Anna napušta dvorac a Arthur biva otkriven i zarobljen.

Što je to Anna saznala? Kako će se nositi s tim otkrićem? Dali je ljubav jača od laži? Hoće li mu Anna moći oprostiti? Je li Arthur spreman boriti se za Anninu ljubav?

Završetak knjige morate otkriti sami!

Dirljiva ljubavna priča gdje se dvoje mladih ljudi koji žive na suprotnim stranama, dok oko njih bjesni rat, pokušavaju boriti za svoju ljubav. Knjiga prepuna intriga, laži, obmana i tajni koja vas ostavlja bez daha i koju je teško ispustiti iz ruku, knjiga uz koju ne možete ostati ravnodušni. Priča gdje nas autorica vodi kroz rat i nemilosrdne borbe za opstanak, borbe za prijestolje koje se godinama vode a dvoje zaljubljenih su u centru toga pakla. Ja svakako preporučujem ovaj divan roman koji me je oduševio jednako kao i dva prethodna. Uživala sam u svakom slovu, u svakoj pročitanoj stranici. Volim ovakav tip povijesno ljubavnog romana koji me svaki put ostave bez daha.

Obavezno pročitati ovu dirljivu ljubavnu priču.

U izdanju Mozaik knjiga - čitam i lajkam
(Treća knjiga iz serije ČUVARI VISOČJA)

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.