Kolumne

srijeda, 11. svibnja 2016.

Algoritam nagrađuje svoje čitatelje i čitatelje časopisa Kvaka


Stephen King
Rose Madder

Kapljica krvi na plahti njezina bračnog kreveta probudit će Rosie Daniels iz četrnaestogodišnje noćne more. Njezin suprug Norman – odjednom je postala sasvim sigurna u to – jednog će je dana ubiti. Ili, što je još gore, možda i neće.

Rosie će pokupiti Normanovu kreditnu karticu i bez ikakvih drugih priprema pobjeći u novi život, što dalje od svog brutalnog muža. U novoj sredini Rosie će sresti nove prijatelje, naći novi posao, pa čak i mali stan, ali jedna neobična slika na zidu staretinarnice zaokupit će njezinu pažnju više od svega ostalog. Slika na čijoj poleđini piše “Rose Madder” sigurno je sudbinski namijenjena njoj i možda je u stanju promijeniti tijek njezina života na najneobičniji način, ako se samo na trenutak ohrabri i prestane drhtati od straha kako joj je njezin muž na tragu.

Rose Madder je mračna pripovijest o sudbini žene u braku sa surovim, lukavim i pokvarenim policajcem i njezinoj borbi za dostojniji život, ispletena od napetih niti trilera i protkana biserjem predivne ljubavne priče.

Trideset pet godina stvaralaštva nije otupjelo oštricu Kingova pera, on je svjež, aktualan i što je najvažnije, postojane visoke književne kvalitete kao malo koji moderni spisatelj.

Rose Madder još je jedan roman Stephena Kinga u NAJbiblioteci, ispričan uvijek tečnim hrvatskim prijevodom Božice Jakovlev i ilustriran jednim od najuspjelijih radova Igora Kordeja.

***

Natječaj traje od 11.5. i završava 15.5.2016. u 20,00 sati.

Kako bi sudjelovali u natječaju, priključite se našim čitateljima na Facebook-u i slijedite jednostavne upute.

https://www.facebook.com/casopis.kvaka/

Zahvaljujemo nakladničkoj kući Algoritam na ovoj iznimnoj suradnji.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.