Kolumne

srijeda, 6. travnja 2022.

"Pčelica Ančica" - likovno-literarna radionica u Dječjem vrtiću "Snjeguljica"

5.04.2022. održana je liovno-literarna radionica u Dječjem vrtiću "Snjeguljica", u organizaciji Udruge za kulturu "Ča?".

Na temelju bajke "Pčelica Ančica" autorice Tatjane Udović, djeca su crtala ilustracije koje će krasiti istoimenu slikovnicu.

Naime, s ciljem edukacije djece o važnosti pčela te osvještavanju o ekološkom problemu koji može dovesti do njihova izumiranja, Udruga za kulturu "Ča?" u suradnji s Dječjim vrtićem "Snjeguljica" planira tiskati slikovnicu "Pčelica Ančica".


Poučna priča o pčelici Ančici uči nas ljubavi prema pčelama, predstavlja nam fantastičan svijet pčela, čarobnih malenih kukaca koji nose silu prirode što pokreće svijet. Priča aktualizira rasprostranjene probleme zanemarivanja ljudske, životinjske i biljne dobrobiti i svjesnog zagađivanja u svrhu ostvarivanja  novčanih prihoda. Slikovnica nas potiče na promišljanje  o tome koliko su pčele važne, zašto ih je sve manje i što možemo učiniti da im pomognemo. Niz dinamičnih i zanimljivih događaja  navodi  nas na usporedbu pčelinje i ljudske zajednice, ukazuje nam na  teškoće s kojima se pčele susreću te nas poziva na prepoznavanje vlastitog doprinosa u održanju pčelinjih zajednice.


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.