srijeda, 6. studenoga 2019.

Slikovnica Metallice u Hrvatskoj izlazi prva u svijetu


vrijeme: 12.11.2019.
mjesto: Zagreb

Knjižara Rockmark objavila je slikovnicu 'Abeceda grupe Metallica', koju će izvanredno ponuditi u ekskluzivnoj prodaji na ovogodišnjem sajmu knjiga Interliber, gdje će hrvatski ljubitelji benda prvi u svijetu u stihu i slici pročitati povijest slavnog američkog heavy metal sastava.

Uz stihove i ilustracije, "Abeceda grupe Metallice" (The ABCs of Metallica) priča povijest benda "od slova A do slova Ž".
 
"Svako slovo abecede predstavlja jedan od ključnih trenutaka njihovog putovanja od samih početaka do danas, ali i zabavne činjenice o članovima Metallice: Jamesu Hetfieldu, Kirku Hammettu, Robertu Trujillu i Larsu Ulrichu", stoji u najavi.
 
Slikovnica će svijetu službeno biti predstavljena 26. studenog, no u dogovoru sa samim bendom glazbena knjižara Rockmark hrvatsko će izdanje ponuditi u ekskluzivnoj prodaji dva tjedna ranije, na Interliberu, od 12. do 17. studenog, te od 26. studenog u redovnoj prodaji, priopćeno je iz Rockmarka.
 
Slikovnicu je u suradnji s bendom napisao Howie Abrams, za ilustracije je zaslužan Michael "Kaves" McLeer, a nadahnuti hrvatski prijevod potpisuje Ivanka Mazurkijević.
 
"Kao da svjetska premijera nije dovoljna sama po sebi, Metallica i autor knjige dopustili su da se u hrvatsko izdanje dodaju slova kojih u abecedi engleskog jezika nema", ističe se u najavi.
 
Dio prihoda od prodaje direktno odlazi u humanitarne svrhe.
Izvor: Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.