Kolumne

subota, 8. travnja 2017.

Silvija Šesto | Bolja polovnjača (23)


No, i kaj sam ti pričala, da…Tak sam ti ja u Turskoj sedam dana plandovala, a moj ti je Zdenkec popizdil. Zakaj sad pizdiš, mislim si ja, ti se fucaš, ja se fucam, deca su na sigurnom, jer onda se već i mali rodil. Kaj ja ne bi mogla uživat, uostalom, kaj me veže. Al kaj je bilo, on ti je popizdil jer je taj , čuj ja ti sad ne bi štela reči ime jer ti može negdje pobeć i ni ni važno, uglavnom taj ti je moj da tak velim vođa puta sedil s njim osam godina osmoljetke i tu je bila neka frka oko neke cure i on kad ti je doznal s kim se ja to družim, a pojma nemam kak je to doznal, jedino ak nije isciclal iz moje stare, on ti je totalno popizdil. Zval me je u Tursku, rekel je da bu napravil kraval, pretil je, čuj ja ga nisam mogla prepoznati. Rekel je da neće preko telefona, al da bi mogla gadno najebat, na kaj sam ja već i svojevoljno pristala. Al nije bilo samo to. Posle sam tek doznala na kaj je Zdenko mislil, jer posle Turske tog svog  više nisam vidla osim kaj sam o njemu čitala u crnoj kroniki. Čuj bogec Zdenkec se je bojal da deci mamu ne zatvore jel  s kim si takav si, tak si je on mislil i dobro si je mislil…

Vidiš ti kak su muški u konačnici sebični. A kaj ja to tebi pričam. Sve ti se svodi na to da te zajašeju s bilo koje strane sveta. Ak je to regulirano brakom onda je gratis, a ovak se nekak zakomplicira. Velim ti, jebeš bračnu ustanovu ili kak bumo je već nazvali. To je prošlost i zato ni ti nesmeš cmizdrit. Bumo već nekaj smislile. Pa ne buš valjda ronila suze za nekim kaj te nije vredan kolko je crno pod noktom. Joj viš i sunčeko se pojavilo….Viš kad tebi sad ovak pričam ispada kak sam ih puno promenila, al tak se nekak dogodilo, upadneš s nekim i onda nekak ide pa nekaj drugog ispliva, čista slučajnost. Sudbina jebate, kaj. Joj, sad sam se setila. Imam ti ja jednog frenda, kaj frenda, mislim bili smo čak u nekoj kombinaciji…Čekaj malo kak se zval, jel se zval Mario, je, tak je, zval se Mario, a svi su ga zvali Marac. E taj ti je Marac bil, a valjda je i sad predsednik nekakve udruge rastavljenih. Je malo prolupal tip, al nije ti se, Višnja, loše družit. Zakaj bi se čovek u četiri zida zatvaral, zakaj? Ja sam ti s tim Marcom bila na jednom njihovom sastanku. Čuj, škvadra ti se poreda oko stola ko da budu išli duhove prizivati. Njih otprilike dvadesetak. Tu je kavica, pivica, a onih par puta kaj sam bila bilo ti je i fajn narezanog. Marac ti je tam glavni, on izmišlja teme i onda škvadra otvara srca. Kraj svake ti je čaše ime nesretnog razvedenika, onak slično kak oni mrtvaci u ujedinjenim narodima imaju ispred sebe napisana imena država iz kojih dolaze. Svaku večer neka fora.

Jedamput nam je neki sretno rastavljeni meril bioenergiju s aufingerom. Ludnica. Onda nam je pričal svoj život, pišali smo od smeha. Onda smo imali tematsku večer o širini i dubini karaktera a to je držal moj Marac. Kak je pričal tak se naleval s gemištima, na kraju je pomešal i širinu i visinu i našel se v dubini. Tak se je stukel na podu da ga je mesec dana bilo grdo za videt. Čuj, ja sam ti u tu udrugu došla čist informativno, tak i ti možeš, mislim zakaj bi se čovek forsiral, al kaj, to ne znači da tebi ne bi pasalo druženje i da si ti ne bi možda srodnu dušu našla. Al bum ti još nekaj rekla, kaj je dosta važno, a to je kaj nema dotepenaca. Znaš kaj je i v čemu je zaprav štos, kužiš, kaj bi ti pizdeki priznali da su popušili kaj se tiče braka. I tu ti je s te strane čist dezinficirano. Jesu luzeri, al su naši. Na stran kaj ima i među doteplima dobrog materijala, al čuj, ja sam ti se čist lepo osećala, ko doma. Jel ovo kaj se na špici čuje to te rani v srce. Okupacija, Višnja, kaj da smo okupirani. Nije ti to loše, ti si razmisli, a ja bum ti dala broj pa se javiš. Ak hoćeš, mislim ak ti je neugodno možemo jedan dan i skupa otić. Za prvi put….

Al meni se čini da si ti meni nekaj važno zatajila…Ne znam. Tak mi nekak facu delaš…Čuj, makar je prošlo tolko vremena još se kužimo, ne…Nismo od jučer, ne…Ne…No dobro, al ak te kaj muči tu sam. Joj daj pogle onog…Onog s onim crnim cvikama…Kaj se ti ne sečaš njega…Ma onaj kaj nam se furt ufuraval za stol i žical. Glumil je sirotinju a stari mu je isto bil neki oficir, kaj ja znam, sam znam da se tip kad je krenulo s tim teškim pizdarijama povukel u mišju rupu. Ma da on kaj je kakti sviral. Je on. Čuj, ja sam žensko, al ni mi bilo svejedno. Uvek u nečem možeš pomoć, sudjelovat, ne bit pizda. Jebeš ti frajera koji dobije inspiraciju kad krene rafalna i zgiba na sigurno. I to na truli zapad kak mu je stari stalno tupil. Kakva inspiracija?! Mogel je i tu svirati. Ko da  naši dečki ne bi radije svirali neg se valjali po blatu. Pizda. Velim ti, okruženi smo pizdama. Znaš kaj si ja mislim, onak kad malo meditiram, onak kad malo dublje zagrebem. Ja sam ti to sve povezala, i hormone i te pizde i taj rat i tu kakti sadašnju mirnu situaciju u kojoj ko da svi Boga mole da ovom kraj tebe bude gore neg kaj je tebi. Moj ti je zaključak da je u velkoj meri kriv zagađen okoliš, znaš na kaj mislim, ne onak doslovno. Bože moj, Višnja, kužimo se ne? Mislim, ja ne znam zakaj bi se sad tu neko fural na velike umjetnosti. Evo ti tog primjera. I kaj je bilo, mali je isparil van dok je tu bila frka i vratil se na debelo sigurno. Vani ga niko nije šljivil ni jabučil, a sad se tu fura kao na neku slobodu. Jebemti takvu slobodu kad si pizda. Čuj, sori na prostim riječima, al nema ti tu sinonima, kužiš kaj ti hoču reči. Moš ga tražit kolko hoćeš, zna se kak se takvi jopci zovu.

A kaj se rata tiče tu je situacija po istini jako jednostavna. Oni kaj su nekaj vredili, čast iznimkama, oni su ti, Višnja moja draga, otišli pod zemlju Bogu na raport, a ovi kaj se sad guraju ne razlikuju pušku od praćke. Žalosno, al tak je. Isto ti dođe i na pojedinačnim slučajevima, to je ziher, tu odmah prolupavam. Ak vidim da je frajer s glavom na propuhu, može mi uletavati do sudnjeg dana, on je za mene otpisan. Otpisan. Na pogle ga, mene bi recimo bilo sram ovak hodati po Zagrebu. Kaj sad glumi, koja mu je to predstava?! Sam isto tak, čudi me, jako me čudi kaj masu njih na tu predstavu dolazi i plaća mu tu predstavu. Ne znam, možda sam preoštra, jer ne znam kolko pratiš te naše političare i ak zapravo idemo po logici kakvi oni takvi mi, onda je sve u redu. Pizduni na vrhu i na dnu, a u sredini potlačena klasa pušača. Pušimo generacijama, pitam se zakaj niko Hrvatima već nije zmislil neki brzi tečaj za odvikavanje. Ma da, nema teorije. Pušači, moja draga, kompletne generacije pušioničara… A o ponosu ne bum ni pričala. Toga nema od stoljeća ne znam ni ja kojeg…Ni vredno reči trošit…Čuj, ja bi sad stvarno morala opet do zahoda…Kaj tebi nije sila, ne? Odmah se vraćam, nemoj mi pobeć…(pauza, vraća se)…Se kaj dogodilo dok sam pišala, ne?  Ne bi verovala Višnja, jer to te ne pitam bez razloga..Ne bi verovala, za vreme rata kad su tulele sirene ja sam ti se svaki put zatekla v zahodu. Il na poslu il doma. Ja pišam, a vani sranje. Zato te i pitam. Kaj ja znam. Za sranje nije potrebno puno vremena, kaj ne?

Nego, di sam ti ono stala…Joj kod doktora, al kaj, zaprav ti ne smem preskakati, jer bu ti se sve pomešalo, a onda bu ispalo il da muljam il da nisam čist pri sebi. A znaš i kaj bum ti još rekla. Ja ne znam kak s tobom, al ja sam ipak uverena da ženska kad pređe četri banke nije više ona ista, mislim malo se tu ipak u glavi nekaj poremeti, zaškripi, kaj ja znam…Ne osećaš ti to?…No da, ti si sad još uvek u stresu…Onda vidiš…Lepo je nagrađena tvoja vernost, kaj nije bolje ovak ko ja, s nikim se ne vežeš, jer čuj, svaka veza počne s mašlekom a završi s lancima. Slušaj me stara, na vlastite sam oči gledala kak su neke završile. Jebeš ti sigurnost ak si rob, kaj nije tak? Isto ti je s državom, za to mi ne trebaju one smrdljive političke nauke il kak im se već zove taj faks kaj ga svi upišeju i onda kakti studiraju do pedesete… Evo ti na primer Lidija. Čuj, ja nisam verovala a na svoje sam uši čula. Zamisli, ona ti se udala za nekog kurviša kaj je u nekoj mlekari delal i sve je bilo dobro dok se nije raspizdila s autom. Ženska ti se lečila dve godine, pa znaš Lidiju, ona kaj se je s onim vatrogascom splela pa su starci morali gasiti vatru jer je tip bil do guše u deci i braku. No, ta…ta Lidija. I tak ti se ona oporavljala dok se on bez smanjenog intenziteta kurval. Kad se vratila doma iz valjda desetih toplica lupila se na posel ko zadnja koza. Ovaj pak svoje kurvanje više nije skrival, a ona ti meni na jednoj cugi veli, mislim to je čist za psihijatriju, mislim to kaj frajeri od nas naprave, zamisli, ona ti meni veli da on ode prek vikenda kod svoje fukare, a veli da ide na dežurstvo. Kaj dežura u mlekari pitam je ja, kaj babe za cice drži, muze im mleko, kaj, a ona veli da nju to više ne dira, neg da joj je samo bitno da kad ide da je čist i zbigecan da ona kaj se druži s njim ne bu rekla kak je neuredan. Zaprav je mislila da ta fukača ne misli kak je ona neuredna. Zamisli ti to! Prolupala ženska velim ti.

Ja bi ga, ma ne znam kaj bi mu napravila, al sigurna sam da ga ja dohvatim da više ne bi imal s čim. Fukara je to moja Višnja. I vidiš sad, ti si na propuhu, pogle kolko ti je, a ja, ja sam bar u kontinuitetu. I kaj si taj tvoj zamišlja da bu još dugo? Imala sam ja takvih faca. Imala sam jednog kaj je, čuj, al ovo ti je specijalna spika. Pazi, frajer ti je delal u nekim toplicama s naftom. Viši tehničar. Zaprav, on je imal prek dva metra, valjda je zato bil viši, jer ja za takvo kaj da bi se zvalo, mislim viši tehničar nis čula. No, ja sam ti se s njim spanđala prek svoje tete, a to ti je posebna priča. Izašli smo par puta u grad i meni je svaki puta nekaj smrdilo, a nisam znala odrediti kaj. Čuj, nismo još bili u takvoj fazi da ga otvoreno pitam. Ja sam onak malo počela zaobilazno o ljepotama naše zemlje, o zaštiti okoliša, pa čak i odvozu smeća, a on ništ. Mrtav, hladan. Zaprav, smrdljiv hladan. Vidim ti ja Višnja, ima on s menom veće planove, a čuj u isto vreme mi je bil super veza za starce. Znaš kak ti je danas doći u toplice, kaj da si na lotu dobil. Pogotovo ak si tuto kompleto bolestan i star. Takvi se kod nas više ni ne računaju. Ne isplati se na njih trošiti. Mislim, to je vidljivo po svemu, ne? Dobro sad, moji starci baš nisu u toj fazi, al zakaj se ne bi malo opažmali, u jednu ruku dobro za njih, u drugu ruku dobro za mene, jer se malo pročisti zrak…Čuj, znaš kak su znali biti dosadni i naporni…I…Višnja moja, ništ se ni promenilo, osim kaj su dvajst let stariji…

I tak sam ti ja bila vezana i s tim faktorima hrlila u vidljivu propast. Kad je bilo fest kipuće, odvažim se ja i pitam ga jel on osjeti da nekaj smrdi. Čuj stara, to ti je tak nekak išlo na benzin il nekaj slično. Ja ti se preveć u te muške mirise ne kužim, mislim si još malo prije ofanzive, možda sam stvarno kokoš neupućena, možda je sad to neki in miris, al pizdu materinu isto si mislim, ko god da ga je izmislil krvavo je pogrešil, jer on žensku normalnu nemre privući. I onda sam ti ga pitala s čim se šprica da riješimo enigmu. Čuj, a on, ko da sam ga pitala kolko mu je duga ona stvar. Bulji on u mene, a znaš imal je onak malo buljave oči, ko vodeni konj. Vele da to može biti od bubrega, kaj ja znam, nisam doktor, i bulji ti on čas u mene čas u pod. Na rubu plača. Skrenem ti ja temu na nekaj desetog. Ne sečam se više o čem sam trabunjala, kad mi on veli da je to od nafte. Ja sam se odmah setila jedne slikovnice u kojoj se neki magarac napil benzina. Al kužiš, u slikovnici je bila reč o pravom magarcu… Još sad se dobro sečam crteža na kojem je magarac u krupnom planu, a iz usta mu šiklja zavidan plamen, buktinja ti bokca. Zakaj od nafte,  pitam ja njega, a on mi onda rastumači da dela v toj specijalnoj bolnici za kožne bolesti i bolesti kosti i da se pacijenti tam namačeju u nafti, a taj miris je praktički neispariv. Nekaj ti je onda mene štrecnulo u glavi, mislim si, Mirjana, na kaj si ti sve spala, mislim, nije to bila neka prepreka, al znaš kak je, kad si nekaj ufiksiraš nemreš od tog pobeć. Tak sam ti si ja ufiksirala zaključak kak ak dođe do cmakanja, kaj je bilo sve dalje i dalje i čak prelazilo u znanstvenu fantastiku, tak ti si ja mislim da bi to bilo isto kak da se žvalim s benzinskom pumpom. Tu ti ja skroz odlučim da s tipom ne bum išla ni korak dalje. Al kaj, trebalo je to napraviti radikalno, jer čuj, znaš da sam emotivka i kad ne sprečim na vreme ode sve vrit. Zato ti se ja poslužim crnim humorom kaj uvek pali, jer humor općenito ljudi ne vole ak su njegov objekt i tak ga skinem s jelovnika. Pitam ti ja njega, onak smrtno ozbiljno, a zval ti se Krešo, pitam ti ja njega, Krešo, a jel je frka panika kad neko pali cigaretu blizu tebe. Tu se je Krešo jako povredil i čuj stvarno, pa ne čini čoveka miris, ak ga nekaj čini to je posel i rezultati, ne, al jebeš kad je on imal takav posel s takvim smradom. Nemoguća kombinacija, kužiš ono.

Posle sam skužila da dela s još jednim frajerom s kojim sam imala posla, a taj ti je delal nekad u bolnici u kojoj sam rodila malu. Čuj Višnja, to da si vidla. Ja ne znam kak si ti gore rodila, al meni je prvi put bilo jako, jako grdo. Da sam znala kak je to zaštitila bi se sa specijalcima, al kaj ćeš. Brzo se to zaboravi i ide dalje. Al to, to nikad ne bum zaboravila. Nas tri urličemo, a treba nam upada u sobu i pere pod. Veli ti ona nama, kaj, fukati ste se znale, a sad ne bi rodile, kaj?! Zamisli ti to! Kaj da smo neke sa štajge. Dobro, jedna od nas je i bila malo sumnjiva. Zaprav, velka sirota. Nekak se je čudno zvala. Ja sam prvo mislila da je to nekakvo grčko ime, nekak na Iz, čekaj bum se setila, baš se hoću setiti. Mislim da je Izmena, je tak je. Znam da sam si prvo pomislila kak joj fali j u imenu, znaš nas učiteljice, a ustvari je njoj puno toga falilo. Posle kad smo rodile, a sve smo rodile curice, nju njen nije došel ni pogledati. Pitam ja nju zakaj joj nikog nema, a ona veli da je zajebala. Kaj si zajebala, pitam je ja i nemrem verovati, al to ti je draga moja bilo usred Zagreba. Ko kod naše Marićke kaj je rađala do penzije curice i na kraju, kad je već bilo frka rodila ko točku na i još blizankice. Primitivizam, al kaj je tu je, a on je tu. Ja sam ti se malo splela s tim kaj sam ti počela, s tim ginićem, al nije bil ni dlakav ni ćelav. Ustvari, dolazila sam ti tak na preglede, svaki puta bi me primil drugi i svi su odreda bili kaj da su se spustili s grane. Zažacam ti ja tog suptilnog, pa ja mislim da je po mojoj procjeni mogel biti i ćosav i velim mu jel bi on mene mogel preuzet, jer da je stvarno glupo da me svaki put drugi pregledava i čita moj karton. Bogec, on ti je meni rekel da kak da ne, ostavil mi je svoj broj telefona, napisal mi je kad ga nema doma, kad ide na engleski tečaj, kad ide na košarku i tak to. Bil ti je stari dečko, znaš ono mamica, topla juhica, palačinkice, slobodne aktivnosti. Završil je on tu svoju medicinu, al kaj, ostal je u nekim stvarima na razini šestog razreda. Kaj je bilo najgore, on ti se je mene tak primil, zval me je čak doma da me pita jel sve u redu, jel bum došla u dogovoreno vreme, čuj, meni je to postalo sumnjivo. Prvo sam si umišljala da se tip zapalil, al mi je onda Mirna, znaš Mirnu, no Mirna Folirantica, e ona mi je rekla da je sigurno reč o pinki.

Spustila me na zemlju stara u roku keks. Pa da, mislim si ja, mali se zapalil za mene jel misli da bu nekaj zmuzel, valjda mu je trebalo za tečaj heklanja. Ja ti se onda čist skuliram i na sljedećem pregledu ga tak ignoriram, al kaj, to ga je valjda još više zapalilo. Sad ti ja više baš i nisam bila sigurna da se on nije i ovak zapalil. Dobro, znam da je i lova bila u igri, al ni ovo drugo nije bilo bez vraga. Pa kužim ja, nisam ja od jučer, stara. No, i tak sam ti ja imala taj termin, al kaj, kad je krenulo mala se skoro u Nami rodila kužiš ono, dete ne pita. A Nama pred bankrotom.  Išla sam ti na Kvatrić u Namu po nekaj sitnog špeceraja, kad tam najedamput drž nedaj. Primim ti se ja čvrsto za onu košaru kaj da bu me ona držala na nogama i skužim, Mirjana kucnul je čas. Buš postala mama ovak il onak. Vratim ti ja onu košaru i pizdarije i zapičim na taksi do bolnice. Kaj sam ja onda razmišljala di mi je torba di mi je rit, a di glava. Nisam se ni setila ni di mi je rokovnik s brojem od malog, a zval se Ratko, je, je Ratko. Kaj ti ne zvuči nekak neozbiljno, ne znam, meni je to tak neozbiljno ime za doktora, nek mi niko ne zameri, al ja ga nikak nisam ozbiljno mogla shvatit makar mi je prčkal po onoj stvari. Nekak me to podsetilo na onu Petrovu goru i one zemunice kaj smo morali deset puta ići sa školom gledat, se ti toga sečaš?  Ne sve mi je to nekak amaterski delovalo… Mislim, čist s profesionalne strane, ne. Čuj, bilo je i puno smješnijih tipova kaj su mi po njoj prčkali pa nisu bili doktori, to je bilo utješno. Stignem ti ja do bolnice i onak između jaoj pomagaj velim nekoj cici nek mi nazove doktora Ratka, a ona se nekak čudno smijulji. Pitam ja nju zakaj je to smešno, mislim i meni je bilo smešno, al zakaj je njoj, a ona meni veli da je on isto tu u bolnici, da leži jer je operiral slepo crevo. O jebate, velim ja i pitam se onak na pol u sebi a napol procvilim, pa kak bu me sad porodil? Veli ona nikak, jer da je friško skinut sa stola i da na njega nemrem računat.

Zaprav, da sam bila pametnija to sam odmah mogla zaključiti, sama sam si bila kriva, sama sam ga odabrala. Pokazalo se, moja Višnjica, da su ipak oni dlakaviji pouzdaniji. Zamisli, operiral je to črevo pod stare dane, ne bi se čudila i da je mandule vadil. I tak sam ti se ja otišla porađat bez igdje ikoga, dobro, bilo je tu doktora, al čuj, ovaj me je ipak nekak znal i tak…Naravski, prije neg je mala zišla svakakve sam pizdarije prošla, ja ne znam kak je tebi tam gore bilo, al  kod mene  za popizdit. Najgore od svega mi je bilo kaj me neki doktor, a možda je bil i tehničar, čuj ja sam ti bila već u komi, on ti je mene počel ispitivat te di sam rođena, te kaj sam završila, te od čega sam bolovala ja, moja mama, tata, rođaci, baka, prabaka. Za poludit. Ja se valjam na onoj stolici, a on piše polako, sam kaj ne pljucka u onu pinkalu, kaj da je tintlblajka,  kužiš. Da ti ne duljim, celu sam noć urlikala i skvičala, sve dok me ujutro ni porodilo nekaj crnoga s velikim belim zubima. Nesvrstani, velim ja i nemrem verovat. Prvo kaj mi je palo na pamet bil je drug Tito i primanje u pionire. Čak sam se silila setit jel sam to sanjala il mi je neko zbilja govoril napred napred, ko u onom našem Titovom napred kaj smo ti i ja naizmence morale bljuvat na onoj školskoj pozornici pred onim jebivetrima kaj su si jaja čohala dok smo se mi klinci znojili.  To bi sve mogli uvrstit u postporođajnu depresiju, al crnac je bil stvaran. I tak ti je moju maličku porodil crni brat od glave do pete. Ja sam ti si onda u onom hodniku kud su me ekspedirali mislila da maloj dam neko afričko ime, al onda je uletil Zdenko i urazumil me. Rekel mi je kak bi to bilo da se mala zove Ngava ili Ungvali, što bi joj jednog dana rekli u vrtiću, školi, faksu, staračkom domu... Zašpotal me je da mislim samo na sebe i ja sam se složila. Općenito sam u ono vrijeme pristajala na sve dok mi nakon nekog vremena nije opet pukel film. A o tome sam ti već pričala. E, a kaj se tiče Mirne Folirantice, to ti moram ispričati, jer ti se ona kasnije splela s bratom od onog kaj je smrdil po benzinu zaprav nafti, a to ti je bila posebno smiješna i žalosna priča, a ti o tome, naravski, pojma nemaš jer nisi bila tu. Joj, Višnja, pa kak si ti opće pristala otići u tak daleku i tak hladnu pripizdinu…Znaš ti kolko je meni puta bila potrebna prijateljica, a tebe nigde. Stvarno mi je nekad bilo jako, jako teško, zaprav bi se moglo reći da si me i ti u neku ruku terala k tim muškima.

No, da ne pretjerujem, barem deset posto propasti moglo se je izbeći ovakvim razgovorima s najboljom frendicom. A ti u La…Finskoj. Jebote, stvarno mi nije jasno koji mi je kurac, jesam popizdila od tih lekova il kaj je, nevjerojatno, već se, reci, po koji se već puta nemrem setiti te tvoje Finske. Kaj to nije u najmanju ruku problematično, ne? Uglavnom, naša ti je Mirna naletila na tog buraza od onog, a znaš kak sam ja to saznala? Čista slučajnost, mislim drek slučajnost, sudbina. Ja sam ti naletila na nju kad je sedila s njim u Gradskoj, a nekak se tam našel i onaj moj smrdljivi super dizel. Kad sam ga videla ja sam ti odmah klisnula i iz špelunke promatrala kak ovaj moj benzinski prilazi njenom i kak se nekaj razgovaraju. Kad je otišel, ja sam ju išla pozdravit, jer ju nisam dugo vidla. Mislim  čak od sprovoda. A pokapali smo njenog muža kaj je poginul kod Kupe, tak da ak nisi znala, sad znaš da je Mirna Folirantica udovica. I ne samo ona, ima još ženski iz naše škole kaj su ostale same, al dugo bi to bilo da nabrajam. Je, rat je bil. I te kakav, Višnja moja. Za neke je bil za ozbiljno, da se ne vraćam na to.  Onda sam ti ja zapalila do nje i pozdravila se, a ona mi je ponudila da sednem. Vidim ja da ona ima nekog kaj joj ni sin i onak da ne smetam lepo joj se zahvalim i velim joj da mi se žuri i da se bumo drugi put čule. Al ona je bila uporna i ja sam morala s njima jednu rundu napravit, pa sam ti tak doznala da je onaj moj smrdljivi zaprav brat od ovog jer je rekel da mu je sad baš brat bil tu i javil da bu poskupil benzin. Naravski, tko bi od njega po tom pitanju bil obavješteniji. Čuj, meni ga je bilo žal, ni čovek valjda mogel birat posel, il morti je, morti mu paše sve to, al zato mora snosit sankcije.

Nastavlja se...

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.