Kolumne

ponedjeljak, 17. svibnja 2021.

Raspisan natječaj za 13. Književni Kranjčić


prijava: 15.08.2021.

U organizaciji Udruge za promicanje znamenitih Križevčana 'Dr. Stjepan Kranjčić' raspisan je natječaj za 13. Susret hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva 'Stjepan Kranjčić', a tema ovogodišnjega natječaja je oproštenje. Natječaj je otvoren od do 15. kolovoza 2021.!

Riječ je o jedinom natječaju za suvremenu duhovnu književnost protkanu kršćanskim vrednotama u kratkim književnim žanrovima (poezija, kratka priča, putopis, esej, monodrama) u Republici Hrvatskoj.

Susret hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić“, nazvan prema župniku koji je i sâm pisao i objavljivao književna ostvarenja protkana katoličkom duhovnošću, ima nakanu potaknuti stvaranje suvremene hrvatske duhovne književnosti protkane kršćanskim vrednotama.

Ove godine organizatori predlažu da tema radova bude oproštenje.

Najuspjeliji radovi bit će nagrađeni i javno izvedeni u Križevcima na dan 103. obljetnice rođenja Stjepana Kranjčića, 4. prosinca 2021., a širi izbor odabranih radova bit će tiskan u prigodnome zborniku.

Radovi koji se šalju na natječaj moraju biti do sada neobjavljeni (u knjigama, književnim časopisima i novinama). Autori ne smiju poslati radove s kojima su se već natjecali prošlih godina na istome natječaju.

Radovi tematski trebaju odgovarati natječaju (u užem smislu: oproštenje; u širem smislu: Bog, Crkva, sveci, svećenici, redovnici, vjernici laici, hodočašća... ).

Autor se u svakom žanru smije natjecati s jednim radom (ukupno smije poslati pet radova: po jedan rad u svakom od pet žanrova). Radovi smiju biti napisani na hrvatskom standardnom jeziku ili na bilo kojem hrvatskom narječju. Stručni ocjenjivački sud radove će ocijeniti isključivo prema književno-estetskom kriteriju, unutar svakoga žanra posebno, ističe Udruga za promicanje znamenitih Križevčana "Dr. Stjepan Kranjčić".

Uz radove treba poslati i popunjen prijavni obrazac koji autor treba preuzeti s internetske stranice organizatora: www.kranjcic.hr. Detaljnije se o svemu može doznati na: www.knjizevni.kranjcic.hr i www.kranjcic.hr. (Hina)

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.