Kolumne

četvrtak, 5. studenoga 2020.

Odgođeni Koljnofski književni susreti

 

3. Jubilarni 10. Koljnofski književni susreti (2019.)

U Koljnofu, kao i u više gradišćanskih mjesta u Mađarskoj i Austriji u kojima živi hrvatsko stanovništvo, i ove su godine planirani tradicionalni Koljnofski književni susreti u organizaciji Društva Hrvati iz Koljnofa i Matice hrvatske Sopron.  

12. Koljnofski književni susreti bili su predviđeni u terminu  četvrtak – nedjelja: 5-6-7-8. studenoga 2020. Na njima su iz domovine trebali sudjelovati članovi Društva hrvatskih književnika Lidija Bajuk, Tomislav Marijan Bilosnić, Božica Brkan, Dijana Burazer, Lana Derkač, Vlatko Majić i Davor Šalat, kojima bi se pridružio i Nikola Marinović, pjesnik, voditelj klape Koporan iz Poličnika.

Kao domaćini trebali su nastupiti pjesnici koji žive u Gradišću, s obje strane austrijsko-mađarske granice, članovi Društva hrvatskih književnika Jurica Čenar,  Frančeska Liebmann, dr. sc.  Herbert Gassner i Petar Tyran, kojima su se trebali pridružiti i znanstvenik dr. sc. Robert Hajsan Panonski, urednik časopisa „Panonski list“,  te pjesnici Timea Horvat, dr. sc. Šandor Horvat, Dorothea Lipković Zeichmann, Ana Šoretić, te pjesnici i glazbenici Mijo Bijuklić – Mišo i Josip Čenić.

Iz razloga pogoršanoga stanja pandemije korona virusa, domaćin i inicijator susreta dr. Franjo Pajrić,i Tomislav Marijan Bilosnić, voditelj i koordinator  Koljnofskih književnih susreta, donijeli su odluku da se Susreti odgode za proljeće 2021. godine.


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.